Perşembe günü ailemde ayrı bir heyecan yaşandı. Gelinim Gözde, Abdullah Taşkan’ın Kızı Ayşe ile ticari hayata merhaba dediler. Aylardır büyük titizlik ile emek harcadıkları Düşler Kasabası Anaokulu geçtiğimiz perşembe günü dostlarımıza tanıttık. İnsanın evladının başarısıyla gurur duyması apayrı bir duygu.

Güzel gelinim Gözde’nin babası dünürüm Rüştü Akçakın ve okulun diğer ortağı Ayşe’nin babası Abdullah Taşkan sağ olsunlar bu mutlu günün en büyük mimarlarından.

Anaokulumuzun açılış törenine eski bakanlarımızdan Rıza Akçalı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Palabıyık, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Şule Uygur ve eşi HİRAŞ Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Emin Uygur, AK Parti İl Teşkilatlarından sorumlu Ataman Taydaş, Büyükşehir Belediye Başkanın Basın Danışmanı Cihat Taysi, Olay Gazetesi tam kadro, Üçel Ayakkabı’nın sahibi Rıfat Sarı, Haşim Ağar ve ailesi, Fikret Taşcı, Ahmet Görgülü, Aydın Besen, Aydın Benlişen, Erdinç Yumrukaya, Arif Koşar, Hayrullah Solmaz, Yaşar Coşkun, Mehmed Hakkı Özbayır, Tarkan Kayhan, Fevzi Açıkel, Tamirci Aziz, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, iş ve spor dünyasının tanınmış simaları ve elbette unuttuğum tanıtım toplantısına gelen arkadaşlarımda olmuştur… Şimdiden kusura bakmasınlar.

6 ay önce oğlum Gökhan; ‘Baba, Gözde Anaokulu açıyor’ dedi. ‘Nerede açıyorsunuz?’ dedim. ‘Bülent Koşmaz Başkanın evini kiraladık’ dedi. Gelinim Gözde ortağı Ayşe ile birlikte kolları sıvadılar. 6 ay içinde hem bağlı bulunduğu okulda öğretmenlik görevini sürdürdü hem de Düşler Kasabası Anaokulu için çaba sarf etti, büyük emekler harcadı gelinim Gözde. Uzman gözüyle, harcadıkları her emek çocukların daha iyi, daha kaliteli bir eğitim alabilmesi içindi ve okulu gezdiğimizde bunu da nasıl başarı ile gerçekleştirdiklerini hem davetliler hem ailesi olarak bizler görmüş olduk.

Dünürüm Rüştü ve Abdullah biricik kızları için hem maddi hem de manevi olarak bu süreçte Gözde ve Ayşe’ye çok destek oldular… Ve sonunda üstüne titreyerek, her köşesini özenle yaptıkları Düşler Kasabası Anaokulu, yapılan tanıtım toplantısı ile görücüye çıkmış oldu.

Bülent Koşmaz Başkan ile şimdiki ismi Düşler Kasabası Anaokulu olan evin bahçesinde çok anılarım var. Açılışa giderken mazi gözümde canlandı.

Bülent Koşmaz’ın vefatının 5. Yılında bu tanıtım toplantısı yapılıyordu. Dostlarımızla birlikte hep beraber kestik kurdeleyi. Sonra okulumuzun içini gezdik. Ben ilk defa gelmiştim. Gelinim diye söylemiyorum gerçekten çok başarılı bir iş çıkarmışlar. Tamamen doğal materyallerden oluşan sınıflar artık öğrencilerini bekliyor.

Reggio Emilia Yaklaşımı’nın uygulanacağı yüksek kaliteli okul öncesi eğitim sisteminin ortaya konacağı Düşler Kasabası’nın alışılmışın dışında yeşil çimlerle ve ağaçlarla kaplı geniş bir açık alanı ve birçok etkinliğin aynı anda yapılabileceği çok sayıda salonu bulunuyor. Dil, matematik, müzik, sanat, değerler eğitimi ve duygusal alanlarda proje tabanlı eğitimin verileceği anaokulunda yaratıcı drama, çocuk yogası, satranç, çocuk felsefesi ve İspanyolca da öğretilecek.

Düşler Kasabası, eğitim camiasına yeni bir heyecan getirecek. Okulu gezdikten sonra bahçede dostlarımızla sohbet ettik. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz başroldeydi. Anlattıkları ile herkesi gülüp geçirdi. Güzel ve heyecanlı bir gündü. Bu mutlu günde bizi yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Böyle günlerde İnsan samimi dostlarının kim olduğunu anlıyor.

Gelinim Gözde ve ortağı Ayşe Taşkan’a çıktıkları bu yolda başarılar diliyorum.