Kafkaslardan aşacağız

Türklüğe şan katacağız

Türk'ün şanlı bayrağını

Turan ele asacağız

Azerbaycan bayrağını

Karabağ'da asacağız

Bu dizeler ‘Çırpınırdın Karadeniz’ türküsünden. Senelerdir hasretle bu türküyü dinler gözlerimiz dolardı. Ermenistan’ın Dağlık Karabağ’ı işgali içimizi acıtırdı. 30 yıla yakındır Dağlık Karabağ Ermenistan işgali altındaydı. Tüm dünya bu züllüme sessiz kaldı. Buna rağmen Ermenistan durmadı. Sivilleri öldürmeye devam etti. Katliamlarına devam etti. En sonunda canımıza tak etti. İki Devlet Bir Millet dedik ve ülke olarak Azerbaycan’ın yanında olduk. SİHA’larımızla İHA’larımızla ve dualarımızla kardeşlerimizin zaferini bekledik. Dün beklediğimiz müjdeli haber geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan ile Ermenistan arasında Türkiye saatiyle pazartesi gecesi 00.00'dan itibaren ateşkes başladığını duyurdu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev televizyondan yaptığı halka sesleniş konuşmasında, "Gözünüz aydın Karabağ'a geri dönüyoruz. Anlaşma Ermenistan'ın yenilgisi anlamına geliyor. Ermenistan ordusunun belini kırdık. Bugünkü bildiride, Rusya ve Türkiye’nin ortak barış gücü görevi yer alıyor. Bölge temaslarına ilişkin tümüyle yeni bir format yaratıyoruz” dedi. Yıllardır süren işgal sona ermişti. Türk’ün demir yumruğu Ermenistan’ı dağıtmıştı. Yaşasın Türkiye Azerbaycan kardeşliği. Savaşın galibi Azerbaycan. Zaferimiz kutlu olsun.  Ermenistan pes etti.

ERMENİSTAN BAŞBAKANI PAŞİNYAN, ÜLKEDEN KAÇTI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in dediği gibi Demir yumruk Ermenistan’ın başından aşağıya indi.  Erivan'da bazı gruplar hükümet binasını bastı. Başbakan Paşinyan'ın özel jetiyle ülkeden kaçtığı öne sürüldü. Ermenistan Başbakan'ı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ'da savaşı Azerbaycan'a karşı kaybettiğini açıklamasının ardından yüzlerce kişi özel araçlarıyla Erivan'daki hükümet binası önüne geldi. Kendin kaşındın Ermenistan. Sonuçlarına katlanacaksın.

DEMOKRAT BIDEN KAZANDI

Günlerdir takip ettiğimiz ABD seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre ABD’nin 46’ıncı başkanı Joe Biden oldu. Sonucu kabullenmeyen Donald Trump hukuki mücadelesini sürdüreceğini söylerken taraftarlarına sokaklara dökülüp “Hırsızlığı durdurun” sloganları attı.

Amerika’nın 76 yaşındaki yeni başkanı Joe Biden genç yaşta siyasete atılmış. Senatörlük döneminde Türkiye aleyhinde yaptığı konuşmalarla dikkat çekmişti. Hele hele seçim sürecinde Türkiye’de Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ı seçim yolu ile devirmek için muhalefete yardım yapılmasını söyleyen bir ABD başkanı ile karşı karşıyayız. Şimdi herkes Biden’in Türkiye’ye nasıl uygulamalar yapacağı merak ediliyor. Türkiye ABD ilişkileri nasıl olacağını konuşuluyor. Ne olacağını Ocak ayından sonra görmeye başlayacağız. Ancak ben bildim bileli Türkiye ABD ilişkileri hep parçalı bulutlu geçmiştir. İsmet İnönü başbakan iken Johnson mektubu hala hafızalarımda. Kıbrıs’a çıkmamız hiçbir zaman istemediler. 1974 Kıbrıs harekatını önleyemediler ama daha sonra Türkiye’ye ekonomi ambargosu uygulayan ABD ülkede iç savaş çıkartıp 12 Eylül 1980 darbesini gerçekleştirdi. 15 Temmuz darbe girişiminde de ABD’nin parmağının olduğu gerçeğini de gördük. Onun için Türkiye güçlü devlet yapısını daha da güçlendirmek zorunda. Başkan Recep Tayyip Erdoğan Biden’e karşı uygulayacağı politikaları üretmiş durumda. Bekleyip olan biteni göreceğiz.