Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 83 milyon liralık yatırımla hayata geçen Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı’nın ikinci etabı da dün törenle hizmete açıldı. Ben de Aydın Benlişen ile birlikte Turgutlu’daki görkemli açılışı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün estirdiği rüzgara tanıklık ettim.

Ev sahipliğini Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’in yaptığı, ülkücü hareketin mimarı Başbuğ Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı’nın açılışına MHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Erkan Akçay, AK Parti Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turhan, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, MHP İl Başkanı Ömer Baysal ve kalabalık bir davetli grubu katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ve bir kilometreye ulaşan vatandaşlar çiçeklerle karşıladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün gerçekten Turgutlu ilçesine sayısız hizmetler yaptı. Turgutlu’ya gidince 1976-1980 döneminde Adalet Partisi’nden Turgutlu Belediye Başkanlığı yapan Arif Pektaş’ı aramamak olmazdı. Pektaş’la bir araya geldik. Biz konuştuk. Aydın Benlişen dinledi. Arif Pektaş, “Turgutlu vefalıdır. Hizmet yapanları unutmaz. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü ise hiç unutmaz.

Kasabanın çehresini değiştiren hizmetleri arka arkaya gerçekleştirdi. Benim oyum Cengiz Ergün’ündür” dedi. Arif Pektaş’la 50 yıla yakın dostluğumuz var. Turgutlu’nun siyasi nabzını iyi tutar. Onun için Arif Pektaş’ı çağ ocağında uzun süre Aydın Benlişen, mühendis Fatih ile birlikte dinledik. Turgutlu Cengiz Ergün diyor, başka birşey demiyor. Galericiler Sitesi’nde Hamza kardeşimle de bir araya geldik. Dedi ki, ‘Turgutlu’da Cengiz Ergün ile ilgili bir sorun yok. Hizmetleri ortada.”

Turgutlu çarşısını Arif Pektaş ve Aydın Benlişen ile gezerken, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de seçim otobüsünden Turgutlu halkını selamlıyordu. Yavuz Donat, Sabah’ta bir ay önceki incelemesinde büyükşehir belediye başkanlığı seçimi için “sonucu belli maç” tabirini kullanmıştı. Değerlendirmesini Turgutlu’da görür gibiyim.