Manisa FK fırtınasını dün köşemde sizlerle paylaştım. Maçın devre arasında oğlum Gökhan’ı gördüm. Nerdeyse bir haftadır yüzünü göremiyordum. Ayaküstü sohbet ettik. ‘Çok yoğunum’ dedi. Ben de ‘Mehmet Başkan’ın olduğu yerde hareket vardır’ dedim. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz ile hemen her gece Söğütaltı kahvesinde otuyoruz. Ülkenin konumu, konjonktürü ne olursa olsun bildiği söylemekten çekinmeyen bir karakteri var. Bazen ben bile ağzım açık dinliyorum. Namı diğer Matador Mehmet. Manisa’da ne olup ne bitiyor senelerdir iyi biliyor. Geçen hafta Perşembe günü Manisa’da Hezarfen projesine imza atıldı. Manisa'da faaliyet gösteren işletmelerin inovasyon kapasitelerini arttırmak ve markalaşma yolunda önemli bir adım atmalarını sağlamak amacıyla Türk Patent ve Marka Kurumu, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile Manisa Ticaret ve Sanayi Odası arasında işbirliği protokolü imzalandı. Ev sahibi Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’ydı. Gazetelerden okuduğum kadarıyla görkemli bir imza töreni olmuş. Sayın Valimiz Ahmet Deniz’de protokol törenine katılanlar arasındaydı. İmzalanan bu protokol ile Manisa'da faaliyet gösteren firmaların markalaşma yolunda ilerlemeleri sağlanarak katma değer kazandırılması hedefleniyor. Yani KOBİ’ler için büyük bir fırsat. Ekonomi kötü diye söylenenlerin bu tür etkinlikleri takip etmeleri lazım. Bakın Manisa Ticaret ve Sanayi Odası birçok ülkenin yetkililerini getirip Manisa’da ağırlıyor. İngiltere’si, ABD’si, Japonya’sı…

Manisa’ya katma değer katan sanayicilerimiz için kim fayda sağlayacaksa o kurum veya yetkili isim Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın misafiri olup sanayicilerin sorunlarına çözüm bulma noktasında yardımcı oluyorlar. Perşembe günü de Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan bu protokol töreni için Manisa’daydı. Başkan Asan 12 yıldır kurum başkanlığını yapıyor. Yani randevu almaya kalkınsa baya bir mesai harcanacak. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası böyle bir değerli ismi Manisalılar ile buluşturuyor ama protokol törenine katılım azlığı beni şaşırttı. Yeni dünya düzeninde Patent çok önemli. Simitçiye de lazım, fabrikatöre de. Bu fırsatları bence iyi değerlendirmeli Manisalılar. Protokol törenin ardından son dört yılda patent, faydalı model, tasarım alanında en fazla başvuru yapan firmalara ödül verildi. Protokol töreninde Başkan Mehmet Yılmaz’ın yaptığı konuşma büyük ilgi toplamış. Başkan Mehmet Yılmaz diyor ki; “Eğer biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bireyleri olarak içinde bulunduğumuz mekanları sonuna kadar çalışma noktasında kullanmıyorsak bunun vebalini bir şekilde ödemek durumundayız. Çok çalışarak bilimi ilmi bulma noktasında her türlü iradeyi ortaya koymaya çalışacağız. Barış Pınarı Harekatı ile tüm ülke olarak içeride ki ve dışarıda ki gerçek dostlarımızı gömüş oldu. Pusulamız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmalı. Fabrika ayarlarıyla oynamayacağız". Başkan Mehmet Yılmaz haklı. Çok çalışmalıyız. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize gösterdiği yolda ilerleyip ülkemize katma değer kazandırmalıyız. Maalesef ki işsizim diye gezen birçok vatandaşımız iş görüşmesine gittiği zaman ilk sorduğu soru Cumartesi- Pazar tatil mi oluyor? Bu zihniyeti değiştirmemiz lazım. Çalışacağız çalışacağız çalışacağız… Eğer dünya ile rekabet edeceksek bunun başka bir yolu yok.

BAŞIMIZ SAĞOLSUN

Dün öğle saatlerinde öğendim. AK Parti’nin simge ismi Manisa esnafının ‘Tezcan Abisi’, Bülent Arınç’ın kadim dostu Tezcan Ödemiş vefat etti.  Cenazesi dün ikindi namazına müteakip Hatuniye camiinden kaldırıldı. Sevenleri, yakınları, dostları Ödemiş ailesini bu acılı gününde yalnız bırakmadı. Merhuma Allah’tan rahmet kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Nur içinde yat Tezcan Ödemiş.