Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in “Temiz Şehir Şehzadeler” projesinin açılış törenine katıldım. Törene protokolün ilgisi fazlaydı. Valimiz Ahmet Deniz, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara başta olmak üzere il müdürleri tören alanındaydı. Sivil toplum örgütlerinin kampanyaya desteğini bizzat gördüm. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Manisa Ticaret Borsası gibi Manisa’nın en köklü sivil toplum örgütlerinin desteğini almak projenin başarıya ulaşması için gerçekten önemli. Törende, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, her zamanki iyi hitabetiyle muhteşem bir konuşma yaptı. Bir belediye başkanı olarak halkına önemli mesajlar verdi. Başkan Çelik’in akıcı konuşmasında dile getirdiği temizlik ile ilgili mesajları tören alanından büyük alkış aldı. Gerçekten Manisa her geçen gün büyüyor. Şehzadeler İlçesi’nde 172 bin insan yaşıyor. Şehzadeler Belediyesi 228 personelle bu temizliği yapmaya çalışıyor. Sorumsuzca kirletildikten sonra personel sayısı 1000 de olsa 172 bin kişinin yaşadığı bir şehirde temizliği tam manasıyla sağlamak mümkün değil. O yüzden herkesin sorumluluğu alması lazım. Manisa Valisi Ahmet Deniz de konuşmasında özellikle bu kampanyanın il geneline yayılacağını ve çevreyi kirleten kim olursa olsun gözünün yaşına bakılmayacağını ifade ederek, kampanyaya verdiği önemi göstermiş oldu.

BAŞKAN ÇELİK VE EKİBİNİ KUTLUYORUM

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve ekibini bu güzel kampanyadan dolayı kutluyorum. İnşallah, hep birlikte bunu başaracağız. Avrupa’da nasıl çöpleri yere atmıyorsak, bunu kendi şehrimizde de başarabiliriz. Bu bizim kaderimiz değil. Yeter ki hep birlikte bu konu duyarlı olalım. Cumhuriyet alanında projenin koordinatörü Şehzadeler Belediyesi Başkan Yardımcısı Bilal Demir de görevinin başındaydı. Eksiksiz bir organizasyon için, telaşla çalışıyordu. Sağa-sola baktım. Alanda Belediye Başkan Yardımcıları Atilla Efendioğlu, Ahmet Songüler, Fatih Baybatur, Mehmet Kavas, STK Başkanları’ndan Hasan Geriter, Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap’ı gördüm. Projenin ikinci bölümü Cumhuriyet Meydanı’ndan Sultan Parkı’na kadar yürümekti. Ben de yürüyüşe katıldım. AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı ile bir süre sohbet ettim.  Bu güzel organizasyona iki değerli dostum Ali Filizkan ve Aydın Besen de katıldı.

MANİSA’DA YERE ÇÖP ATAN YANDI…

Sultan Parkı’nda Vali, Belediye Başkanı ve protokol çocuklarla beraber çöpleri topladılar. Bu da örnek bir davranıştı. İnşallah bu proje amacına ulaşır ve Manisa tertemiz bir şehir olur. Yalnız şunu da yazayım. Söylemedi demeyin. Çok yakında bu kampanya sonrasında Manolya Meydanında yere çöp atarsanız cezayı yersiniz. Ben sinyali aldım…