Milliyetçi Hareket Partisi’nin geçtiğimiz hafta sonu önemli bir heyecanı vardı. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri geliyor, bununla ilgili bir şey mi acaba diye düşünebilirsiniz. Ama değil. Türk siyasetinin önemli mihenk taşlarından olan ve ülkücü hareketi temsil eden bu köklü parti, 50. yılını kutladı.

Kutlama yeri, partinin temellerinin atıldığı Adana olarak seçildi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, MHP’li 6 belediye başkanı, il ve ilçe teşkilatlarıyla birlikte Adana’da soluğu aldı. Adana TÜYAP Fuar Merkezi’nden düzenlenen 50. yıl kutlamaları, partinin kuruluşundan bu yana fotoğrafları ve kullandığı seçim sloganlarının yer aldığı afişlerin bulunduğu serginin açılışıyla başladı.

Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi’nden Milliyetçi Hareket Partisi’ne geçen dönemin adeta zaman tüneliydi bu sergi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Adana TÜYAP Fuar Merkezi’ne girişiyle birlikte coşku iki katına çıktı. Partinin 50’nci yıl kutlama programına AK Parti de, genel başkan yardımcısı düzeyinde katılım gösterdi.

Sayın Devlet Bahçeli, konuşma yapmak üzere kürsüye geldiğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini aradığını ve Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin adının Alparslan Türkeş Üniversitesi olarak değiştirilmesini düşündüklerini söylediğini duyurdu. Bu da salonda alkış tufanının kopmasına neden oldu. Cumhur İttifakı ile örnek bir birliktelik gösteren AK Parti ile MHP, ülke geleceği için önemli mesajlar vermiş oldu.

MHP’nin 50. yıl coşkusu Adana’da böyle geçti. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün ile konuştuğumda, güzel bir program olduğunu söyledi. Manisa’dan da yoğun katılımın olduğunu anlattı. MHP Lideri Bahçeli’nin tüm Manisalılara selamları varmış. Bunu da iletmek gerek.