Manisa Futbol Kulübü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96’ncı yıldönümünde 2008 doğumlu sporcular için Cumhuriyet Futbol Şenliği düzenledi.

26 takımla gerçekleşen turnuva, adına yakışır şekilde şölen havasında geçti. Ben gidemedim ama Tevfik Lav Spor Tesisleri’nde gerçekleşen Cumhuriyet Futbol Şenliği’nin kapanış törenini Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin televizyonundan canlı canlı izledim. Manisa Futbol Kulübü Başkanı Mevlüt Aktan ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün birer konuşma yaparak, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği gibi ‘zeki, çevik ve ahlaklı’ sporcular yetiştirmek için var güçleriyle çalışacaklarının mesajını verdi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Futbol Kulübü Başkanı Mevlüt Aktan, başkanvekili Engin Anlı, Manisa Büyükşehir Belediyespor Yönetim Kurulu Üyeleri, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Yıldırım, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Taş ve spor dünyasından isimler turnuvanın kapanış törenine katıldı. Cengiz Başkan’ın çocuklara gençlere ne kadar önem verdiğini en iyi bilenlerdenim. Çocukları ve gençleri karşısında gördü mü gözlerinin içi parlıyor. Çocuklarımız ve gençlerimiz için otel konforunda yapmış olduğu spor tesisleri ve salonlarda  bu önemin en büyük kanıtı. Cengiz Başkan bugüne kadar il genelinde spor tesislerine dolayısıyla çocuklarımıza 81 milyonun üzerinde yatırım yapmış.

Manisa FK başkanı Mevlüt Aktan’da konuşmasında  en önemli projelerimizi alt yapıya ayırdık diyerek alt yapıya ne kadar önem verdiklerini dile getirdi. Başkan Aktan, konuşmasının sonunda kendilerinden desteğini esirgemeyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e de teşekkür etti.

Başkan Ergün’de konuşmasının başında Cumhuriyet Bayramının 96’ncı yıldönümünü kutladı ve gençlere seslenerek, yapılan yatırımların karşılığında gençlerden tek bir beklentisinin olduğunu, o da “Ailenize, vatanınıza ve milletinize faydalı bireyler olmanızdır. Sizleri Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, Cumhuriyet’in sonsuza kadar savunucusu gençler olarak görmek bizleri fazlasıyla mutlu etmeye yeter de, artar bile. İnşallah sizler gelecekte elde edeceğiniz başarılarla büyük takımlarda bizleri ve Manisa’yı en güzel şekilde temsil edeceksiniz. Buna inancım tamdır.” diyerek gençlere olan güvenini bir kez daha dile getirdi. Başkan Ergün, Manisa FK başkanı Mevlüt Aktan ve Başkan vekili Engin Anlı ile birlikte turnuvaya katılan tüm takımlara ve çocuklarımıza  teker teker sertifikalarını ve plaketlerini verdiler. Cengiz Başkan’ın Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla çocuklara bir sürprizi daha vardı. Turnuvaya katılan tüm çocuklara Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk kitabını armağan etti.

Bende böyle özel bir günde yapılan bu anlamlı turnuva da emeği geçenleri kutluyorum. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için ne yapsak azdır.