31 Mart yerel seçimlerine çok az bir süre kaldı. Artık adaylar son düzlükte. Hata yapma lükslerinin olmadığı günlere girildi. Manisa’da yerel seçimlerle ilgili çok dedikodu var. Herkes bir şeyler diyor. Söğütaltı kahvesinde her gün yeni senaryo ile karşı karşıyayız.

Çapala Mehmet her ziyaret sonrası gittikleri yerleri heyecanla anlatıyor. Ben Aydın Benlişen ile dinliyoruz. Kendimize göre analizler yapıyoruz. Yani siyasette hareketli dakikalar yaşanıyor. Pazar günü Söğülaltı kahvesinde siyaset üstüne konuşurken oğlum Gökhan geldi. Konu spora geldi. Malum Milli maç arası.

Oğlum Gökhan ‘Şenol Güneş’in milli takımı keyif veriyor’ dedi. Daha sonra ‘Galatasaray’da darbe oldu’ dedi. ‘Ne darbesi?’ dedim. Daha sonra Galatasaray’da Mustafa Cengiz’in idari açıdan ibra edilmediğini öğrendim. Açıkçası şaşırmadım. Bu Galatasaray kadar kendi kuyusunu kazan bir başka camia yok.

Geçmişte Adnan Polat’a yapılanlar bu sefer daha az bir grup ile Mustafa Cengiz’e yapıldı. Bu aristokrat grubu Galatasaray’ın sonunu getirecek. Küçük olsun bizim olsun mantığı ile Liseli tayfa Galatasaray’ı halktan koparıyor. Bunların geçim kaynağı da, varlık nedeni de Galatasaray. Ellerinden gidecek diye ödleri patlıyor. Bunu kaptırmamak için her türlü tezgahı kurarlar. Bizans Galatasaray’ın yanında halt etsin yani. Öyle ya da böyle takım liderin 6 puan gerisinde.

Şampiyonluk şansı var. Bu durumda kenetlenmek lazımken ego savaşı yüzünden Galatasaray zarar görüyor. Bakıyorsunuz Fenerbahçe ligde kalma savaşı veriyor ama Başkan Ali Koç’a destek sonsuz. Galatasaray’a bakıyorsunuz şampiyonluk yarışı içerisinde olan bir yönetimin altını oymaya çalışıyorlar. Hakikaten Galatasaray’da hiçbir başarı cezasız kalmıyor. Bu durumda düşmanı da dışarıda aramamak lazım. Galatasaray’ın en büyük rakibi yine kendisi.

UEFA ile anlaşmalar yapan, Galatasaray’ı uzun bir süre sonra mali açıdan artıya geçiren yönetim ibra edilmedi. Dursun Özbek yönetimi ibra edildi. Bu saatten sonra Galatasaray’ın şampiyonluk şansı sıfırdır. Şimdiden söyleyeyim bu takım Abdurrahim Albayrak’ı çok arar. Öyle masa başında atıp tutmakla kulüp yönetilmez.

YAVUZ DONAT MANİSA’DAYDI

Dün sabah gazetesinin duayen köşe yazarı Yavuz Donat Manisa’daydı. Bir takım ziyaretlerde bulundu. Manisa’da seçimin havasını kokladı görüşlerini belirtti. Türkiye genelinde yaşanan seçim atmosferini anlattı. Bunların hepsini yarın köşemde siz değerli okuyucularım ile paylaşacağım.