Süper Lig’in başlamasına kısa bir süre kalmışken istifa etmek zorunda kalan Zekeriya Alp ve yönetiminin yerine TFF Merkez Hakem Kurulu’nun başına Serdar Tatlı’yı getirdi ve yönetim kurulu üyeleri de belli oldu. Serdar Tatlı’nın yardımcısı Metin Tokat olurken yönetimin üyeleri ise Erol Ersoy, Kadir Tozlu, Mahmut Çetiner, Mustafa Kamil Abitoğlu, Hikmet Öksüzoğlu, Ahmet Erdoğan ve Nedim Göklü’den oluştu. Başkan Serdar Tatlı dahil Metin Tokat, Erol Ersoy, Kadir Tozlu ve Ahmet Erdoğan Şubat 2019’da istifa eden Yusuf Namoğlu’nun yönetiminde görev yapmışlardı. Hakemlerin yeni patronu Serdar Tatlı. Ünlü Türk Sanat Müziği Sanatçısı İbrahim Tatlıses’in amcasının oğlu. Yeni Merkez Hakem Kurulunun üyelerinden iki kişiyi iyi tanıyorum. Biri Manisaspor’da benim dönemimde stoper oynayan Manisa Spor Akademisi mezunu, hakemlik yapan Nedim Göklü, diğeri de İzmir’in klas hakemlerinden emlak alım-satım işleri ile sigorta acenteliği yapan Erol Aksoy. Nedim Göklü ve Erol Aksoy’la Manisa’ya görevli geldiklerinde hep beraber olmuşuzdur. Geçen yılın Ekim ayının sonunda Kordon’da Deniz Restoran’ın sahibi Yılmaz Bey ile rahmetli olan can dostlarımdan Aydın Benlişen’le yemek yerken Erol Aksoy’la karşılaşmıştık. Bir süre sohbet ettik. Manisa Büyükşehir Belediyespor’un Manisa’da oynadığı bir maçta Erol Aksoy görevli gelmiş Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’le üçlü sohbet etmiştik. Görevlerinde iki dostuma başarılar dilerim.

Gelelim geçen haftaya; Söğütaltı Kahvesinde oturuyorum. Manisa’nın yetiştirdiği Süper Lig hakemlerinden İbrahim Aksoy da geldi. Merkez Hakem Kurulu’nun istifasını ani olarak verdiği gün. Oğuz Sarvan, Ünsal Çimen ve Yunus Yıldırım’ın karayolu ile İstanbul’dan döndüğü anlar. İbrahim Aksoy’la istifa eden kurul ile ilgili, Söğütaltı kahvesinde değerlendirme yaparken İbrahim Aksoy’a “Yeni adaylar kimler?” dedim. İbrahim Aksoy, Necmi Temizel’in talebesi olduğu için lafı ağzından cımbızla almak gerekir. Aksoy’a “Yazmak için değil” deyince iki isim şuanda ön planda Kuddusi Müftüoğlu ile Serdar Tatlı cevabını verdi. Kuddusi Müftüoğlu’nu tanıyorum. Serdar Tatlı’yı da hakemlik döneminden. Hemen telefona sarıldım. Necmi Temizel ile görüştüm. Başka dostlarımı da aradım. Serdar Tatlı isminin Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı için önde olduğunu öğrendim. Hakemlerin hakem hocası Ertuğrul Dilek “Serdar Tatlı olur. Kendisini Rıdvan Dilmen destekliyor” dedi. İbrahim Aksoy’la konuşuyorum. Yeni yönetiminde Metin Tokat’ın olmasının çok iyi olacağını Metin Tokat’ın kulislerle işi olmadığını söylüyordu. Bu arada Serdar Tatlı başkan olursa İzmir’den Erol Aksoy’un listede olacağını öğrendim. Dün açıklanan Serdar Tatlı başkanlığındaki Merkez Hakem Kurulunda İbrahim Aksoy’un arzu ettiği Metin Tokat başkanvekili, Erol Aksoy da üye olarak bulunuyordu. Serdar Tatlı başkanlığındaki yönetime Türk futbolu ve hakem camiası için hayırlı olmasını diliyorum.

BAKAN BEKİR PAKDEMİRLİ ÜZÜM İÇİN BUGÜN MANİSA’DA OLACAK

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli son anda bir değişiklik olmazsa bugün Manisa’ya gelecek. Kurşunlu Han’da çekirdeksiz kuru üzümün fiyatını açıklayacak. Ticaret Borsası tarafından her yıl yapılan geleneksel ilk üzüm törenine katılacak. Koronavirüs tedbirleri kapsamında Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in özenle restore edip hizmete açtığı Kurşunlu Han’da fiyatı açıklaması bekleniyor. Üzüm üreticisinin merakla beklediği fiyatın geçen senenin açıklanan 10 liranın yüzde 15-20 oranında fazla bir fiyatla Bakan Pakdemirli’nin açıklamasını bekliyorum. Ben umutluyum. Üzüm üreticisinin yüzünü güldürecek bir açıklamayı Manisalı Bakan Bekir Pakdemirli’den bekliyorum. Bir aksilik olmazsa Kurşunlu Han’daki törene katılmayı düşünüyorum.