Türk futbolunda ortalık toz duman. Ligin sonu yaklaştıkça hakem hataları gündemi yoğun bir şekilde meşgul ediyor. Hakem yorumcuları Erman Toroğlu ve Ahmet Çakar VAR hakemlerinin hataları mevcut hakemleri olumsuz etkiliyor diyorlar. VAR gelecek hakem tartışması bitecek dedik ama aksine daha da arttı.

Geçen hafta Yusuf Namoğlu MHK başkanlığından istifa etti. Giderayak geçen hafta maçları yönetecek hakemleri atadı. Bana göre Yusuf Namoğlu bu atamalar ile yeni MHK başkanı dostum Sabri Çelik’in kucağına bombayı bıraktı. Son zamanlarda olduğu gibi bu hafta da hakemlerimiz dipteydi. Fenerbahçe-Konyaspor maçında bir Fırat Aydunus izledim ki evlere şenlik.

Büyük ihtimal maçı yönetmeye değil idare etmeye gelmişti Kadıköy’e. Bu tavrı da her çaldığı düdükten belliydi. Kırmızı olacak pozisyonlara sarı, sarı olacak pozisyona kırmızı kartını kullandı. VAR’a gidip izlediği penaltıyı veremedi. Trabzonspor-Alanyaspor maçının hakemi de Suat Arslanboğa’ydı. Büyük ihtimal Trabzonspor’a pansuman olsun diye yapılan atamada Suat Arslanboğa bordo-mavililere bir penaltı çaldı ki olacak iş değil.

İlahi adalet yerini buldu da Rodallega penaltıyı kaçırdı. Kasımpaşa-  Galatasaray maçında Diagne’yı Ali Palabıyık atamadı. Sahanın ortasında Kasımpaşalı savunma oyuncusuna yumruk atan Diagne 90 dakika oyunda kaldı. Gelelim Pazartesi günkü Antalyaspor-Başakşehir maçına. Mete Kalkavan öyle bir maç yönetti ki spor camiasındakiler bu tabiri iyi bilir ‘İnce ince yasemince…’ Emre ve Tobinho’yu oyundan atamadı. Önündeki taç pozisyonu görmekten aciz bir hakem olmuş Mete Kalkavan. Bir de FIFA hakemi olacak. Son dakikalarda Antalyaspor’un penaltısı es geçti.

VAR’a gitmeye bile gerek görmedi. Kısacası hakemlerimiz çok formsuz. Hep akıllarında bir tilkilik var. Bu da çaldıkları düdüklere yansıyor. Dediğim gibi Sabri Çelik yakın dostumdur. Necmi Temizel abim ile birlikte Sabri Çelik’le çok güzel günlerimiz geçti. Boğazda kalkan balığı yerken keyifli sohbetler ettik. MHK başkanı olunca aradım tebrik ettim. Bu hafta maçları izledikten sonrada dün birdaha telefonla arayıp ‘Dostum işin çok zor’ dedim. Allah Sabri Çelik ve yönetime kolaylık versin. Bu hakemler ile bu lig hakikaten zor biter.