Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının verdiği kurutuluş mücadelesi sonrası temelleri atılan ve bugün 95. yılına giren Cumhuriyetimiz sapasağlam yerinde duruyor.

Çeşitli zamanlarda Cumhuriyet’in kazanımlarının kaybedildiği, hatta “Cumhuriyet elden gidiyor” sözleriyle ortalığı velveleye verenlerin dahi içi rahat olsun ki daha nice kutlamamalar yaşayacağız Türkiye Cumhuriyeti’nin ay yıldızlı bayrağı altında bu millet huzurla yaşayacaktır.

Tüm dünya ülkelerinin kıskandığı bu güzel coğrafyamız elbette zaman zaman çeşitli saldırılara maruz kalıyor. Dediğim gibi, herkesin gözü üzerimizde çünkü. Ama ne mutlu ki, yaşanan tüm saldırılara, başımıza gelen olmaz işlere karşı koyan güçlü bir devletimiz ve devletimize sahip çıkan yüreği kocaman milletimiz var.

Bugün, bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün 95. Yılını kutlarken, yine çok gururluyuz ve başımız dik duruyor.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da günün şanına ve şerefine yakışır bir hizmet açılışı ile Cumhuriyet kutlamalarına eşlik ediyor.

Avrupa’nın en büyük havalimanı olan 3. Havalimanının açılışı tam da bugün büyük bir coşkuyla açılacak.

Tüm yurtta olduğu gibi Manisa’da da Cumhuriyet kutlamaları şenlik içinde geçecek.

Dün Manisa’da devlet erkanının katılımı ile Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başlayan kutlamalar bugün de bayram geçidi ile devam edecek ve çeşitli programlarla Cumhuriyet’in 95. yılı kutlanmış olacak.

Cumartesi günü öğrendiğimiz Valiler Kararnamesi ile Valimiz Mustafa Hakan Güvençer’in Merkez’e atanması sebebiyle Vali Güvençer’in belki Manisa’daki son etkinliği Cumhuriyet Bayramı kutlamaları olacak.

Kendisine buradan Manisa için yaptığı hizmetler için teşekkür ediyorum. Öte yandan Batman’dan şehrimize atanan Ahmet Deniz Valimizi de Manisa’da ağırlayacak olmaktan mutluluk duyacağımı sözlerime eklemek isterim.

Bugün sabah 9.30’da Valilik makamında tebriklerin kabulü ile başlayacak kutlamalar çeşitli sunumlar ve tören geçişi ile son bulacak.

Akşam saat 20.00’da ise Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün gelenek haline getirdiği fener alayı Cumhuriyet coşkusuna coşku katacak. Sultan Camii önünden başlayacak olan yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak.

Bu güzel kutlama programlarının coşkusu altında ben de Türk milletinin Cumhuriyet Bayramı’nı canı gönülden kutluyorum.