Manisa siyasetinde yerel seçimlerde Cumhur ittifakının Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün ile birlikte AK Parti ve MHP’nin ilçe belediye başkan adayları iki siyasi partinin genel başkan yardımcıları tarafından muhtemelen Cuma günü ayrı ayrı açıklanacak. Bu nedenle Merkez ve ilçe belediyelerde aday adayı olan AK Parti ve MHP’li isimlerde heyecan dorukta.

AK Parti’de sürpriz belediye başkan adayları açıklanırsa kimse şaşırmasın!

AK Parti’de Gördes, Köprübaşı ve Kırkağaç mevcut belediye başkanlarının tekrar aday gösterilmesi bekleniyor.

Saruhanlı, Akhisar, Soma, Demirci ve Merkez’de ne olacağı netleşmiş değil.

Kulislerde herkes bir şeyler söylüyor. Hangisine inanacağıma tereddütlüyüm. Ben AK Parti’nin Manisa’da bu kadar sessizliğe gömülmesine bir anlam veremiyorum.

Dün kulis bilgilerine göre Şehzadeler belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in, Yunusemre belediye başkanlığına kaydırılacağı konuşulmaya başlandı.

Bu arada AK Parti ve MHP’de ilçeler arasında bazı değişiklikler olacağı haberlerinin çıkması üzerine Başkent’teki tanıdıklarımla yaptığım görüşmelerde bu söylentilerin doğru olmadığı tarafıma iletildi.

Adayların henüz açıklanmamış olması bu tür şehir efsaneleri türemesine neden oluyor.

Zaten yazımın başında AK Parti’nin mevcut belediye başkanları arasında isim değişikliği yaşanabileceğini belirtmiştim. Sürprizlere de açık olmanız gerektiğini söyledim.

AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli şu anda Ankara Kızılcahamam’da kampta. Üç gün sürecek kampa bütün il başkanları katılıyor. AK Parti’nin Seçimlerden Sorumlu Manisa İl Başkan Yardımcısı Ataman Taytaş, Genel Merkez’den şu ana kadar aday açıklaması ile ilgili bir program gelmediğini söyleyerek, “İl başkanımız Kızılcahamam’da, Cuma günü gelecek” dedi.

MİLLET İTTİFAKINDA SON DURUM

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayını İYİ Parti açıklayacak.

Merkez ilçeler Şehzadeler ve Yunusemre Belediye Başkanı da CHP-İYİ Parti arasındaki anlaşmaya göre İYİ Parti’de kaldı.

Selçuk Özdağ’ın İYİ Parti’den büyükşehir belediye başkan adayı gösterilmesi ön plana çıkınca, CHP’de Özdağ’ın adaylığına sıcak bakmayanların feryatları yükselmeye başladı.

Selçuk Özdağ ile CHP İl Başkanı Semih Balaban’ın Cumartesi günü bir cenaze töreninde karşılaşmaları hatta iddialara göre beraber yemek yemeleri değişik şekilde yorumlara neden oldu.

CHP İl Başkanı Semih Balaban’ın baştan beri büyükşehir belediye başkan adayının Orkun Şıktaşlı olması için çaba sarf ettiği ortada. Ancak bu konuda net bir durum yok.

 CHP karışık. AK Parti suskun.

Bekleyelim görelim!