Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum vilayette belediye başkanları ile yaptığı toplantı sonrası Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’i ziyaret etti. Ziyarete Vali Ahmet Deniz, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Milletvekilleri, Ak Parti İl Başkanı Salih Hızlı, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcıları Atilla Efendioğlu, Bilal Demir ve Ahmet Songüler de bulundu. Belediye önünde Bakan Kurum ile birlikte fotoğraf çektirdik.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Şehzadeler Belediyesinden sonra Manisa’da kentsel dönüşüm yapılacak mahalleleri inceledi. Yunusemre belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve heyet ile Yunusemre ilçesinde yapılan Mesir Tabiat Parkı ve Konuk Evlerini gezdi. Akgedik’te yapılan Yunuskent Toki Evlerini gezdi. Ben bu gezilere katılamadım. Bakan Kurum’un Büyükşehir Belediyesine yaptığı ziyarete katıldım.

BAKAN KURUM BÜYÜKŞEHİR’DE

Bakan Murat Kurum’u, Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet binasında önünde Başkan Cengiz Ergün ve kurmayları tarafından karşıladı. Ziyarette Bakan Yardımcıları Fatma Varank ve Mehmet Emin Birpınar, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, İller Bankası Genel Müdürü Yusuf Büyük, Mekansal Planlama Genel Müdürü Yavuz Erdal Kayapınar, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, GEDAŞ Genel Müdürü Cengiz Erdem, Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Recep Akdeniz, Manisa Milletvekilleri, Manisa Valisi Ahmet Deniz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Şehnaz Başaran, Genel Sekreter Yardımcıları Ali Öztozlu, Ertuğrul Yıldırım ve Burak Aslay, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Gökhan Çevik ve Emre Özünlü, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler ile Büyükşehir ve MASKİ daire başkanları, ilçe belediye başkanları hazır bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Manisa Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde ilk olarak Büyükşehir Belediyesi anı defterini imzaladı. Ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından Bakan Kurum'a hediye takdiminde bulunuldu. Çevre Bakanı Murat Kurum'u Manisa'da görmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek konuşmasına başlayan Başkan Cengiz Ergün, "Sizleri burada görmekten çok mutlu olduğumuzu tüm Manisalılar adına ifade etmek istiyorum. Bugün gerçekten sayın valimizin makamında yapmış olduğumuz sunumdan dolayı tekrar sunum yapmamıza gerek kalmadı. Vermiş olduğunuz bütün destek ve katkılar için şahsım adına, tüm Manisalılar adına çok teşekkür ediyorum. Allah bin defa razı olsun. Allah hepimize sağlık sıhhat versin" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ERGÜN’E BAŞARILAR DİLEDİ

Şehzadeler Şehri Manisa'da olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Bakan Murat Kurum ise, "Tüm ekibimizle geldik. Sabahtan itibaren hem Büyükşehir Belediyemizin hem de ilçe belediyelerimizin sorunlarını, problemlerini yerinde görüp değerlendirme fırsatı bulduk. Olabildiğince bütün projelere yardımcı olmak suretiyle de inşallah Manisa'mızı şehircilik anlamında çok daha ileriye taşıyacak projeleri hep birlikte yapacağız. Millet bahçesinden, kentsel dönüşüme, şehrin ihtiyacı olan düzenli depolama, atık su arıtma tesisi, asfaltlarıyla ilgili, camilerimizle ilgili, temizlik araçlarımızla ilgili her türlü desteği vermeye gayret gösterdik. Hem bundan önce yaptık hem de bundan sonra yapmaya devam edeceğiz. Manisa'mızın hizmetine, Manisalı vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap vermeye devam edeceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza göstermiş olduğu misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyor, kendisine ve tüm ekibine başarılar diliyorum" diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Manisa’da yaptığı bir dizi incelemeler sonunda Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulucami çevresinde başlatılan kamulaştırma çalışmalarının ardından ortaya çıkan 52 bin metrekarelik alana örnek bir Millet Bahçesi yapılacağını duyurdu. Bakan Kurum ayrıca, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ'nin işbirliğinde Turgut Özal Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinde de en kısa zamanda çalışmaların başlayacağını müjdeledi. Manisa’nın gerçekten kentsel dönüşüm sorunu vardı. İmar sorunu da günlerdir bekliyordu. Çevre ve Şehircilik bakanı Manisa’ya yaptığı ziyaretlerde bu konuların çözümü için belediye başkanlarıyla bir dizi toplantı yaptı ve sonunda Manisa’nın bakanlığı ile ilgili sorunlarını kısa sürede çözümleneceğini açıklaması Manisa için mutluluk verici.