Siyasette plan ve programlı çalışmak mesafe almanın birinci şartıdır. Cumhur İttifakı, Türkiye çapında adaylarını belirledikten sonra çalışmalarını sürdürüyor.

Geçen hafta gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Ertan Korkmaz, İstanbul’a gittiğinde bir kafede otururken karşısında hal hatır soran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile karşı karşıya geliyor. Ertan Korkmaz bana, “Çalışan demir ışıldar” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul için çalışıyor. Her gün gündemi elinde tutacak konuşmalar yapıyor. Cumhur İttifakı’nın bu seçimde başarılı olması için de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geliyor. Manisa Cumhur İttifakı’nda da meclis üyeleri fermuar denilen ortak adaylarla girilmesini AK Parti Manisa İl Teşkilatı da benimsemiş. Başkent’ten haber bekleniyor.

Salı günü Ahmet Erken, oğlu Ali Erken ve ben oğlum Gökhan’la Efendi Restoran’da bir araya geldik.  Millet İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Orkun Şıktaşlı’nın ilan edildiği günün akşamı Ahmet Erken, “Yerel seçimlerde sonuçları ekonomi belirleyecek” dedi.  Hükümet ne kadar tedbir alırsa alsın, mutfaktaki yangının tüten dumanını söndüremiyor.

Çarşamba akşamı da Şoförler Cemiyeti Başkanı Salih Karaağaç, Yönetim Kurulu Üyesi Fevzi Açıkel ile birlikte oldum. Gökhan da yanımdaydı. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Akhisar ziyaretine Akhisar Şoförler Cemiyeti Başkanı Halil İbrahim Doğan ile birlikte katılmış. Kendisine Akhisar’ı nasıl bulduğunu sordum. “Cengiz Başkanın ilçelerde karşılığı Merkez’den fazla” dedi. Ben de kendisinin görüşüne katılıyorum. FOX TV’de tuzak soru ile Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü zora sokmak istediler.

Dün Manisa’yı dolaştım. CHP fanatiklerinin dışında bu konu kimsenin gündeminde yok. Başkan Ergün’ün hizmetlerinden memnuniyet fazla. CHP tabanından yine ne yaparlarsa yapsınlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün bu seçimde de oy  alacağını yazabilirim. Seçimlere 50 gün var. Ne olur ne biter bilemeyiz. Büyükşehir’in Başkanı Cengiz Ergün epey yol almış.

Millet İttifakı’nın adayı Orkun Şıktaşlı sahaya dünden itibaren girmeye çalıştı. Basın mensupları ile kahvaltı yaptı. Yarışı izliyorum. İki aday da düne kadar kankaydı. Bakalım seçimde ne yapacaklar. Benim bildiğim Orkun, abisini üzmez.

Bu arada sevgili Yaşar Coşkun hocam, MASKİ Genel Müdürlüğü’nden emekli oldu. Dün personeline veda etti. Yeni yaşamında başarılar dilerim.