Manisa’da kavurucu sıcakların bu hafta da devam edeceği anlaşılıyor. İnatla koronavirüs tedbirleri nedeni ile Manisa’dan ayrılmıyorum. Söğütaltı kahvesinde başta Çapala Mehmet olmak üzere sayılı dostlarımla vakit geçiriyorum. Benim telefonum belli. Telefon çalınca açıyorum. Konuşup kapatıyorum. İnternet falan kullanmıyorum. Çapala Mehmet’in, CHP Şehzadeler Belediye Meclis Üyesi olduğu için telefonu kaliteli. Başta Manisa ve ülkede ne olup bittiğini ona soruyorum. Ara sıra Ticaret Odası yönetiminin faal yöneticisi Kasap Taner, Aydın Besen de yanımda ise bilgi alışverişini değerli iki dostumla da yapıyorum. Önceki gün gazeteye gidip geldikten sonra Çapala Mehmet ile Söğütaltı kahvesinde işletmeci Mehmet’in tavşan kanı çaylarını içerken, o telefonu ile oynarken birden bire “Başkan Cengiz Ergün Çeşme Kaymakamı ve Belediye Başkanını ziyaret etmiş” dedi. “Ver bakayım telefonu” dedim. Baktım Çapala Mehmet doğru söylüyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Başkan Danışmanı Cihat Taysi ve Özel Kalem Müdürü Gökmen Aytaç’la Pazartesi günü Çeşme semalarındaymış. Manisa Vali Muavinliğinden İzmir Vali Muavinliğine atanan Çeşme gecelerinde çıkan olaylar yüzünden İçişleri Bakanlığı talimatı ile İzmir’in Çeşme ilçesine kaymakam olarak atanan Ünal Çakıcı’yı makamında ziyaret etmiş. Hayırlı uğurlu olsun dileği ile. Başkan Ergün “Sizin gibi değerli bir dostunun burada görev yapması bizleri fazlası ile mutlu ediyor” demiş.

Çeşme Kaymakamı Ünal Çakıcı’yla Manisa’da görev yaptığı yıllarda toplantı ve törenlerde beraberliğimiz var. Manisa Valiliğine gelecek bakanları takip etmek içir gittiğimde Konak İşhanı’nda Aloğlu giyim mağazasının önünde otururken Ünal Çakıcı ile çok beraber oldum. Manisa’dan iyi itibarlarla ayrıldı. Cumartesi günü rahmetli Levent Gönül’ün 92 yaşındaki annesi vefat etmişti. Haşim Ağar ile birlikte Bülent ve Cüneyt ile torunu Mert Gönül’e başsağlığı dilerken Çeşme’de Romms Oteller zincirini başarı ile işleten Mert Gönül’e “kaymakama beraber gidelim” dedim. Mert Gönül ile de Ünal Çakıcı’yı kaymakamlık makamında ziyaret etmek için anlaşmıştık. Başkan Cengiz Ergün’ün bir ayağı benim gibi Çeşme’de olduğu için benden önce ziyareti gerçekleştirmiş. Neyse Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Çeşme Kaymakamı Ünal Çakıcı’yı ziyareti çok güzel geçmiş. Kaymakam Çakıcı “Benim çok sevdiğim saydığım bir ağabeyim olarak yanında pek resmi konuşmayacağım. Manisa’dan ayrılmak bana çor geldi. Manisa’ya çok alışmıştık. İzmir Vali Muavinliğinden Çeşme’ye tayin oldum ama hala kalbim Manisa’da. Burada da çok Manisalı var. 5 yıl büyükşehirle güzel işler yaptık” demiş. Dostane güzel dakikalar geçirmişler ziyaret sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’le Çeşme Kaymakamı Ünal Çakıcı. Muhabbetleri bol olsun.

Başkan Ergün Çeşme’ye gidince Belediye Başkanı Muammer Ekrem Oran’ı da ziyarete gitmiş. Başkan Ergün Başkan Oran’a Mesir Macunu ve Manisa’ya özgü ürünler hediye etmiş. Başkan Ergün kime nasıl ilgi alaka göstereceğini çok iyi bilir.

Çeşme serinliğinden 40 dereceyi aşan sıcakların hüküm sürdüğü Manisa’da görev yapmak bugünlerde çok zor. Eylül ayına da girdik. İlçe ve ilimizin düşman işgalinden kurtuluş günlerimizin törenleri başlıyor. Yunanistan’a tekrar tavsiyem akılını başına topla demek olacak.