Manisa’nın 40 yıllık çöp sorununun tarihe karıştığı günde Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi’ni MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün birlikte açtı. Dün töreni ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaretini yakından takip etmek için 14.30’da belediyedeydim. Büyükşehir’in mehter takımı serhat türküleri ile yer ve göğü inletiyordu. Bahçeli yarım saatlik bir gecikme ile Büyükşehir Belediyesi’ne geldi. Başkan Cengiz Ergün’le birlikte makam odasına geçti. Başkan Ergün, Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye brifing verdi. Brifingi yerinde izledim. Her zaman olduğu gibi Belediye Başkanı Cengiz Ergün akıcı üslubu ile yaptıklarını tane tane Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye anlattı. Sunumu ilgiyle dinleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başkan Ergün’e teşekkür ederek, “Manisa, yaptığınız hizmetlerle değişmiş, gelişmiş ve epey bir mesafe kat etmiş. Türkiye’de ortaya koyduğu icraatlarla yaptıkları hizmetlerle ve aldıkları ödüllerle Milliyetçi Hareket Partili belediyeler hep önde olmuştur. Sizleri tebrik ediyorum. Yaptığınız çalışmalar ortada. Manisalılar bu kadar başarılı ve böylesine çalışkan bir ismi bırakmayacaklardır. Yolunuz açık olsun” dedi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarihi açılış için Manisa’ya gelen Genel Başkanı Devlet Bahçeli için bütün titizliği ile görkemli bir açılış töreni düzenlediğini gördüm. Tören çok kalabalıktı. İzmir’de hocam Öcal Uluç da oradaydı. Protokolde Valimiz Mustafa Hakan Güvençer’i göremedim. 

Rektörümüz Kemal Çelebi, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Borsa Başkanı Sadık Özkasap, MESOB Başkanı Hasan Geriter, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Güngör Çalışır, Ege-KoopGenelBaşkanı Hüseyin Aslan, MHP ilçe belediye başkanları Türkiye’nin örnek tesisinin açılışında bulundular. Bana göre son yılların en güzel açılışlarından biriydi Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenleme Depolama Tesisi. Başkan Cengiz Ergün’ü kutlamak gerekir. Manisa’nın 40 yıllık çöp sorununu çözerek ülkeye örnek bir Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.