Geçtiğimiz hafta sonuna doğru güzel bir mekanın açılış seremonisi için işletme sahiplerinden davet aldım. ‘Manisa'da Bir Çağ Açtık' sloganının da üzerinde yazılı olduğu davetiye, zaten gideceğim mekanın kalitesini ortaya koyuyordu. Erzurumlu iki kardeş, Mehmet ve Saffet Atiş, uzun yıllar İzmir'in birçok ilçesinde bu işi yapıyorlar ve iyi de bir namları var. ‘Babadan' hepinizin yakından duyduğu ve hatta gittiğiniz, gördüğünüz bir mekan. İşte Atiş kardeşler siz uzaklara gitmeyesiniz diye, şimdi Manisa'da bir şube açtı ve hizmeti ayağımıza kadar getirdi. Ben de davete icabet ederek Babadan Manisa Şubesi'nin açılışına Nezih Varol'la birlikte gittim.
ORTAM GÜZEL, HİZMET MÜKEMMEL
Babadan'a geldiğimizde işletme sahipleri ve yetkilileri bizi kapıda karşıladı. Açılışın kurdele kesimi sırasında dua okuyacak hoca, hem hafız, hem de Hatip olan, kendisini çok sevdiğim, bana da saygıda hiçbir kusur göstermeyen İzmir Karşıyaka Camii İmamı Sırrı Özdemir'di. O da yanımıza gelip, sağ olsun bizi başköşeye davet etti. Önce etrafı dolaşarak mekanı gezdim. Temizlik desen temizlik, kalite desen kalite, bir de geniş mekan, çocukların oyun alanı dahi düşünülmüş, daha ne olsun? Babadan, geniş iç hacmi, toplantılara özel bölümleri, otantik yer sofrası, ferah camekanlı dizaynı ve çocuk oyun alanıyla bütün dikkatleri üzerine çektiğinden katılım da bir o kadar fazlaydı.
TV KANALINA KONUŞTUM
Ben tam Babadan'ı gezerken yanıma bir TV kanalının muhabir ve kameramanı geldi, düşüncelerimi sordu. O ana kadar her yeri gezip gördüğümden tüm izlenimlerimi anlattım. Yukarıda sizlere anlattığım her detayı Ege bölgesindeki tüm vatandaşlar benim görüntümle izledi, belki siz de televizyonlarınızdan görmüşsünüzdür. Tabi sırada lezzeti tatmak vardı, kurdele kesim töreni ve duaların okunmasının ardından davetliler yemeğe alındı.
ERZURUM YEMEKLERİNİ TATDIM
Yepyeni bir vizyonla Keçiliköy'deki mekanında Erzurum lezzetlerini Manisalılarla buluşturan Babadan'ın sahipleri Atiş kardeşler gerçekten bu işi biliyor. Burada yalnız çağ kebabı değil, Erzurum yöresinin eşsiz yemekleri de isteğe göre sunuluyor. Erzurum yemeklerinin içinde en önemlisi olan Çağ Kebabı, İspir Kuru Fasulye ve Kadayıf Dolması'nın sadece ülkemizde değil, tüm Dünya'ya beğenildiğini ve ciddi bir seven kitlesinin bulunduğunu ifade eden Atiş kardeşler, bu müthiş lezzetlerin doğru ellerde hazırlanarak müşterisiyle buluşması gerektiğini de bana ifade ettiler.
Artık Ramazan ayındayız. Babadan, iftar açmak isteyenler için hem lezzetli yemekleri, hem de hizmet kalitesiyle tam size göre bir yer. En kısa zamanda orucumu orada bozmayı düşünüyorum.