Süper Lig’de neler oluyor neler. Galatasaray’la Fenerbahçe arasında bir puan fark var. Aslan Kayseri’yi yenerken zorlanmadı. Lider Sivasspor Gaziantep deplasmanında farklı bir skorla yenilmesi Fenerbahçe’yi yenen Trabzon’un sevincine sevinç kattı. 11 maçtır yenilmeyen Sivas’ın deplasmanda Gaziantep’e 5-1 yenilmesini hiç ama hiç kimse beklemiyordu.

Şampiyonluk yarışı her geçen  hafta değişik tablolar ile karşımıza çıkabilir. Puan cetvelinde Sivas’ın 41 Başakşehir’in 39 puanı var. Bir maç eksiği ile Trabzon’un da puanı 39. Alanya 38 Fenerbahçe 37 Galatasaray 36 puana sahip. Kulüp Başkanı Mustafa Cengiz ile Teknik Direktör Fatih Terim arasındaki soğuk savaş rafa kaldırılmış görünüyor. Fatih Terim geçen seneki gibi pusuya yatmış fikstür avantajını kullanarak puanları hedefe de ulaşmak için üçer üçer topluyor. Ligin sonuncusu Kayseri karşısında Galatasaray Adem’in erken attığı golle oyuna başlaması ardından 2. golün Donk’la gelmesi aslanı rehavete yöneltti. ‘Futbol ciddiyet ister’i hatırlayan Sarı-Kırmızılı formayı giyen futbolcular daha sonra keyif veren bir futbol seyrettirdiler. Maçı da 4-1 kazandılar.

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim maç sonrası zirvedeki takımların puan kayıplarıyla ilgilenmediğini “Zirvenin ortağı çok. Rakipler çok fazla. Her hafta ayrı bir hikaye, her maç ayrı bir senaryo. Biz kimseye bakmadan, her maçımızı ayrı düşünerek analiz ederek sadece kendi oyunumuza odaklanmalıyız. Her hafta çok zor olacak” dedi. Fatih Terim geçen sene olduğu gibi şampiyonluk ipini geriden sessiz sedasız gelip göğüslemenin hesabını yapıyor. Bekleyelim görelim.