Yeni yıla girerken Manisa’da sessizlik hakim. Yılbaşı gecesi için eğlence düzenleyen otel ve restoranların sayısı da geçen yıllara oranla düşük görünüyor. Manisa’da “Hoş geldin yeni yıl” sevincini de ufuklarda göremiyorum. Spil’deki tesislerin İzmirliler tarafından doldurulduğunu da biliyorum. Pazar günü gazeteme uğrayıp yazımı bıraktıktan sonra İş insanı Aydın Benlişen ile İzmir semalarına doğru yola koyuldum. Havada rüzgar ve soğuk vardı. Ben aydın kardeşime “Alsancak turu ile başlayalım” dedim. Alsancak’taki Reyhan Pastanesinin önünden sahile doğru yürümeye başladık. Beklediğim kalabalığı Alsancak’ta göremiyorum. Dayanamadım Aydın Benlişen’e “Nedir bu Alsancak’ın hali” dedim. Bana “ Başkan HAVA SOĞUK İzmirliler güneşi göremeyince evlerinden çıkmaz. Gitse gitse sinema ve sanat gösterilerine gider. Park yeri sorun” deyince “Aydın ben bu Alsancak’ta ne soğuklar gördüm Pazar günleri iğne atsan yere düşmezdi.” Dedim. Aydın Benlişen “AVM’ler çoğaldı. Alsancak’ta alışveriş yerleri eskisi gibi değil” dedi. Kordon’da çaylarımızı içtik. Dayanamadım. “Kalk gidelim. Karşıyaka’daki AVM’lere bakalım durum ne” diye. İş insanı Aydın haklı. Karşıyaka’daki AVM’ler yeni yıl için süslenmiş Noel ağaçları ve ışıklandırmalar ile büyükşehir havasını kokluyorsunuz. Her yer cıvıl cıvıl. İnsanlar bir mağazaya girip çıkıyor. Alsancak ve Kordon’un kasvetli havasından kurtulmuş olmanın moral ile Boyner’in mağazasını geziyoruz. Bando çalışıyor müşteriler alışveriş yapıyor. Aydın Benlişen “Gaziemir ve Balçova’daki AVM’ler de kalabalık. Dün oradaydım” deyince anladım ki esnaf boşu boşuna AVM’lerden şikayet etmiyor. İzmir yeni yıla coşku içinde girecek.

Yeni nesil bir alem. Torun Ertuğrul Noel ağacını babasına aldırmış. Evde süsletmiş. Yeni yıl Noel kukuletasını başına takmış. Yılbaşı gecesinin hazırlığını tamamlamış.

Oğlum Gökhan ben ve Aydın Benlişen ile bir araya gelerek yeni yılı değerlendirmek arzumuzu gerçekleştirdik. Birlikte yemek yedik. Sohbet ettik. Şafak Kebabın önünde Şapkacı Fethi ve oğlu Metin ile yeni yılın hayırlı olması dileği ile fotoğraf çektirdik. Ben oğlak burcuyum. Her gün okuduğum gazetelerin fal bölümüne bakarım. Pazar günü sabah gazetesinin Günaydın ekinde “2020 YILININ EN ZENGİNİ OĞLAK BURCU” DİYOR. Hemen okumaya başladım. Ocak ayında doğanların şanslarının 2020’de büyük olacağını yazıyor. Şansımın döneceğini yaptığım işlerin emeğinin karşılığını göreceğimi ifade ediyor. Maddi kazançlar da ilerleme, seyahatlerde artma olacağını ekonomik olarak atacağınız adımlar büyük kazançları da beraberinde getirecek. Okudum burcumu. Burcumu değerlendiren Zeynep Turan beni yeni yıla umutla girme moralini aşıladı. İnşallah. Gerçi inanasım gelmiyor. Bugüne kadar gökten halka düşse bazılarına şans getirir. Benim ise başımı gözünü yarar diyorum. Hani eskiler demiş ya umut fakirin ekmeği. Belki 2020 yılı benim sağlıklı yaşamımı dostlarımla geçirmemi sağlar. Umut olur. Biraz da kazancım artar. Belki de İstanbullu dostlarımdan Yuntdağı’ndaki tolu çiftliğinin sahiplerinden Osman Talu sakallı Nusret ile birlikte yemek yerken aldığımız milli piyango biletine ikramiye çıkar.