Geçen hafta Türkiye’deki oda ve borsalar için önemli bir etkinlik vardı. Antalya Ticaret Borsası tarafından bu yıl 10.su düzenlenen YÖREX Fuarı kapılarını açtı. Fuar bu sene ilk defa 81 ilin katılımıyla gerçekleştirildi.

Her il kendi bölgesine ait Yöresel Ürünlerinin bu fuarda sergilediler. Fuarın açılışını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve çevre illerin valileri birlikte yaptılar.

Sabah Gazetesinin usta kalemi Değerli Ağabeyim Yavuz Donat’ta fuardaydı. Hatta Manisa Ticaret Borsası Yönetimi aracılığıyla bana ilettiği selamını da aldım. Manisa’nın en büyük değeri Çekirdeksiz Kuru Üzüm ve Manisa Mesir Macunu Ticaret Borsası standında misafirlere ikram edildi. Ayrıca Borsa üyelerinin ürünleri de stantlardaki yerlerini aldı. Manisa Ticaret Borsası'nın başkanı Sadık Özkasap bu yıl fuara  Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte katıldı. Oda ve Borsa Başkanlarını Manisa standında ağılardı. Manisa’nın değerlerini standa gelen misafirlere bizzat kendisi ikram etti.  YÖREX Fuarı Oda ve Borsalar için önemli bir fuar. Akdeniz’in en canlı kenti Antalya’ya da büyük faydası oluyor. Yerli ve yabancı turistler bu fuara akın edip bölgesel ürünleri tanıyorlar ve tadına bakıyorlar.

Fuarla ilgili sevgili kardeşim Rıdvan Körpe’yi arayarak bilgi aldım. “Ertuğrul abi sana Yavuz Donat’ın selamıyla geliyoruz” dedi. Borsa Başkanı Sadık Özkasap ve sevgili dostum kasap Taner Özalp fuarda Yavuz ağabeyle birlikte olmuşlar. Bana da selam göndermeyi unutmamış Yavuz abi.

Hafta sonu Kasap Taner'i gördüm. Taner Özalp Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi. "Ertuğrul Abi Yavuz Donat'ı Antalya'da gördüm. Bana dedi ki 'Ertuğrul Aytaç'ı tanıyor musun?' Ben de 'Tanıyorum' dedim.  'O zaman Ertuğrul kaçta arayacaksın? 'diye sordu bana.  Ben de '12'den sonra' dedim.  'Demek ki Ertuğrul'un yakın dostusun' dedi." Kasap Taner bunu  anlatınca güldüm. Aradım Yavuz abiyi selamlarını alıyorum bir bir dedim. Gülüştük. Gel artık özletme kendini dedim.

Son olarak Oda ve Borsalar demişken Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula’yı tekrar anmak istiyorum. 26 yıllık duayen Borsacı Faruk Kula geçen hafta hayata gözlerini yumdu. Ailesi, Balıkesir ve TOBB camiasının tekrar başı sağ olsun.

KİTABINI KEYİFLE OKUYACAĞIM

Pazar günü gazetelerimi aldım. Sabah gazetesinin Pazar ilavesini bir açtım bir baktım ki tanıdık yüzler.  Yavuz Donat ile Şebnem Burasalı.  Siyasettin Kara Kutusu diyordu Şebnem Bursalı Yavuz Donat'a. Haksızda sayılmazdı.  Yavuz abi hakikaten yaşayan bir siyaset tarihiydi. Ne darbeler ne hükümetler gördü. Yazdıkları ile hep gündemi belirledi. Yalan yazmadı kaleminin hep bir ağırlığı oldu. Bu haberi keyifle okudum.  Yavuz Donat, siyasi öngörülerinin her daim doğru çıkmasıyla tanınıyor. Haberleriyle de iddialı. Öyle ki, Demirel Zincirbozan'a gönderileceğini; Erbakan da 28 Şubat'ın olacağını ondan öğrenmiş. Şebnem Bursalı sormuş Yavuz Donat cevaplamış. Bu söyleşiler  "Off The Record "adlı bir kitap olmuş. Kitabı en kısa sürede alıp okuyacağım.  Yakın dönem siyasi tarihimizin perde arkasının yer aldığı kitapta Menderes'ten Demirel'e, Özal'dan Erbakan ve Recep Tayyip Erdoğan'a kadar siyasiler hakkında bilmediğimiz birçok ile ilgili ilginç notların olduğunu söylüyorum. Şebnem Bursalıyı böyle bir kitap yazdığı için kutluyorum.

GALATASARAY'I İZLEMEK İŞKENCE VERİYOR

Son iki sezonun şampiyon takımını izlemek bana işkence veriyor. Kağnı gibi hücuma çıkıyor. Yana pas geriye pas tam bir rezalet. Durum böyle olunca derbi de gülen Beşiktaş oldu. Bu tablolunun tek sorumlusu Fatih Terim'dir. Bu eksik ve beceriksiz Beşiktaş'a yeniliyorsan  şapkanı önüne koy Fatih Terim.  Galatasaray iyi yolda değil. Bana göre lige erken havlu attı. Beşiktaşlı dostlarıma da selam olsun. Bu galibiyet sizi yanıltmasın. Beşiktaş da Galatasaray gibi sezonu zirvede bitiremez. Benden söylemesi.

SONSUZA DEK YAŞASIN CUMHURİYET

Bugün Cumhuriyet'in ilanın 96'ıncı yılı. Ülke genelinde bayramımızı coşku ile kutlayacağımızı düşünüyorum. 29 Ekim, inançlı ve kararlı bir ulusun, ‘Tam Bağımsızlık Mücadelesi’nin örnek bir ürünüdür. Bu tarihi günde Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bu toprakları kanlarıyla sulayarak bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor; yüce Milletimizin ve Manisalıların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.