Çeşme’den kalktık Manisa’ya geldik. Ne için geldik? Merhum hocam Ekrem Pakdemirli’nin oğlu Bekir Pakdemirli Tarım ve Orman Bakanı olarak Manisa’ya geliyor. Ticaret Borsası’nda yapılacak üzüm sezonunun açılış törenine katılmak için. Programa baktım. Rahmetli Ekrem Pakdemirli hocamın bakanlığındaki programlar gibi. Sabah erken başlayıp geç saatlere kadar süren dolu dolu program. Yapacak birşey yok. Baba yadigarı.

Tarım bölgesinin Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’yi Manisa’da karşılamak için Cuma sabahı 08.00’da kalktım. Yuntdağ’da 2500 büyük baş hayvan çiftliğinin ortaklarından Osman Talu ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin programına katıldım. Vilayete gelişini beklerken rahmetli Halil Yurtseven’in torunu AK Parti Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık, Hasan Geriter , Ali Filizkan ve Ahmet Ünsal ile beraber oldum. Sayın bakan geldi. Manisa milletvekilleri ve protokol ile birlikte karşıladım. Sonra Ticaret Borsası’na geçtim. Başkan Sadık Özkasap, Kasap Taner, Cavit Yayman orada. Ersan Atılgan abim erken gelmiş. Kasap Taner kulağıma eğilerek Manisa siyasetinin duayen ismi Bülent Arınç’ın da geldiğini söyleyince Osman Talu ile birlikte yanına gittik. Zülfikar Gürcan, Erdinç Yumrukaya da oradaydı. Arınç ile Talu bir süre sohbet etti. Ben salona geçtim. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ve Nihat Akyol’u gördüm. Borsa’daki organize güzeldi. Gençler bu işi iyi biliyor. Toplantı başladı. Tablo çok güzel. Bülent Arınç, beş AK Parti Milletvekili, valimiz, borsa başkanı iyi bir görüntü veriyordu.  Şehzadeler Kaymakamı, Şehzadeler Belediye Başkanı, Yunus Emre Belediye Başkanı ve temsilcileri de törendeydi. Yeni Tarım Müdürü Metin Öztürk’ün sınav günüydü. Kendisini tebrik ettim.  Ersan Atılgan abim Bakan Bekir Pakdemirli ile görüştü. Ben de yanındaydım. Konuşmalar yapıldı. Bülent Arınç konuşmasıyla yine törenin yıldızıydı. Gündem oluşturdu. Ona ayrı bir yazı yazacağım. Tarımın içinden gelen Torbalı’daki bağından hiç çıkmayan, üreticinin sorunlarını bilen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli konuşmasında Manisa’ya önem vereceğini, üzüm üreticisini ezdirmeyeceğini söyledi. Ben ve Osman Talu ile sevgili dostlarımdan Mustafa Güres’in Mütevelli’deki fabrikasının yolunu tuttuk. Mustafa Güres ile beraber oldum. Burada Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli ile Osman Talu’yu tanıştırdım. Yuntdağı’ndaki hayvan çiftliğinden bahsettim. Çok memnun oldu. Murat Baybatur, İsmail Bilen ile Güres Tavukçuluk’ta beraber oldum. Yeğen Burak’la birlikte oldum. Güres Yumurta’nın yeni tesisini açtı Bakan Pakdemirli. Ben Güres Tavukçuluk’un marka olduğunu biliyordum ama bu kadar büyük, modern bir tesise Mustafa Güres’in sahip olduğunu görmüş oldum. Mustafa Güres dost mütevazıdır. Kendisini  Kordon’dan tanırım. Bu ekonomi ortamında Allah işini rast getirsin.

Sonra Selimşahlar’daki Ahmet Erken’in yanına gittik. Osman’la birlikte öğle yemeğini yedik. Ben gazeteye, Osman Talu’da Bodrum’a geçti. Bülent Arınç’ın ne kadar Manisa sevdalısı olduğunu borsada yaptığı konuşmada bir kez daha gördüm. Yarın bu konuya değineceğim.