Süper Lig’in ilk yarısının son haftasında zirve mücadelesi yaşayan 4 büyüklerden Beşiktaş, Trabzon ve Galatasaray bu hafta oynadıkları futbol ve attıkları gollerle şov yaptılar.

Buna Başakşehir’i de ekleyebiliriz.

Yazımı dün gündüz yazdığım için Rize-Fenerbahçe maçı gece oynanacaktı. Belki Fener, Cuma Cumartesi rakiplerinin güzel futbol ve gol atma sanatını Rize’de gösterebilir.

Cuma günü zirveden kopmak istemeyen Beşiktaş sahasında Gençlerbirliği’ni farklı yendi 4-1. Malatya ve Fenerbahçe’ye yenilerek büyük yara alan kartal 9 kişi kalan Gençlerbirliği’ni mağlup ederek nefes aldı.

Cumartesi Trabzon Kayseri karşısında fırtına gibi esti, düştü düşecek derken Kayseri’yi 6-2 yendi.

Başakşehir de Kasımpaşa’yı 5-1 yendi. ‘Galatasaraylılığımı askıya aldım’ demiştim ama yine de Aslan’ın Antalya karşısında ne yapacağını merak ettim. Yani Maçı merakımdan izledim. 

Evinde Ankaragücü ile berabere kalan İzmir’de Göztepe’ye yenilen Fatih Terim’in harika futbolcuları 17 haftalık Süper Lig maratonunun kapanış maçında İstanbul’da gözlerimizin pasını silen bir futbol oynadı ve maçı 5-0 yaptığı ana kadar karşılaşmayı hayretler içinde seyrettim.

Yağmur altında, Galatasaray’ın ilk kez bu kadar birbirine yardım ederek oynayan bir on birine şahit oldum. Kendimi rüyada sandım.

Hemen sevgili abim Galatasaray divan üyesi Başkanım Sümer Oral’ı aradım. Telefonda sesi güzel geliyordu. “Demek ki oynayabiliyorlarmış. İnşallah ikinci yarı ligde devamı gelir” dedi.

Sümer Oral Başkanım için yazdığım bugünkü yazımın başlığını SÜPER LİG’E HOŞGELDİN GALATASARAY” diye atıyorum.

Ama yine de Bu galibiyet beni Galatasaraylılığıma döndürmez. Çünkü Fatih Terim’in ne yapacağı belli olmaz. Erman Toroğlu’nun televizyonda yaptığı yoruma katılıyorum. “Galatasaray’ın kadrosu kötü değil. Fatih Terim’in sahaya sürdüğü 11’lerin yanlışı ile bu hale geldi. Fatih Terim kendisini işine verip sahaya düzgün bir kadro sürünce Galatasaray’ın neler yapacağını gördük. Avrupa Kupası dahil, Türkiye Kupası dahil, Süper Lig dahil bu yıl Galatasaray ilk defa 45 dakikada doğru futbol oynarken seyrettim” diyor.

Ve Erman Toroğlu “Şimdi devre arası. Futbolcu alım satımı ile takım bir şey yapabilir ama sorun futbolcu alımı, satımı değildir. Takım olmaktır. Galatasaray bunu yapabilirse ikinci ayrı lige renk katar” diye ekledi.

Ben de aynı düşüncedeyim. 4 büyükler, yerli futbolculara en kısa zamanda dönmeli. Galatasaray ise devre arasında bunu hızlandırmalı.

İşte gördük Taylan’ı, Ömer Bayram’la harikalar yarattı. Şu anda Falcao yüzde otuz verimle oynuyor. Falcao, Antalya’nın kilidini açan isimdi.

Süper Lig’in ikinci yarısı için “İyi bir devre arası, hazırlık dönemi geçirdikten sonra ben ve takımım iyi bir şekilde lige döneceğiz” diyen Fatih Terim “Bizi ikinci yarıda görün” diyerek de taraftarlarına umut dağıtmaya çalıştı.

İnşallah Fatih Terim hocam kükreyen Aslan’ı, Süper Lig’in ikinci yarısında görürüz.