Manisa AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli’nin ayrıldığı koltuğun en güçlü ismi 3 dönem Akhisar Belediye Başkanlığını başarı ile yöneten İnşaat Mühendisi Salih Hızlı. Ankara’da AK Parti kulislerinde Manisa’nın derlenip toparlanmasının önemli olduğu konuşuluyor. Bunun için de Manisa AK Parti İl Başkanlığı koltuğuna Salih Hızlı’nın bir an önce oturması için hızlı bir çalışma sürdürülüyor. Salih Hızlı’yı iyi tanırım. Akhisar Belediye Başkanlığı döneminde birçok önemli projelere imza atmış ve hayata geçirmesini başarmış iyi bir siyasetçidir. Manisa siyasetini bilen biri olarak Akhisar gibi bir ilçede MHP ve CHP’nin de güçlü olduğu bir kentte 3 dönem tereyağından kıl çeker gibi belediye başkanlığını AK Parti’ye kazandıran Salih Hızlı’nın toplum katmanlarında ve AK Parti Genel Merkezinde ayrı bir yeri olduğunun biliyorum. Salih Hızlı’dan bahsediyorum. Kim olduğunu yazayım.

24 Ocak 1968 yılında Akhisar’da doğan ilkokulu Cumhuriyet İlkokulunda, ortaokulu Atatürk Ortaokulunda, liseyi Akhisar Lisesinde tamamlayan Yüksek Öğrenimini İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümünü bitiren 1993 yılında Mimar Nergis Hızlı ile evlenen Salih Hızlı 2 çocuk babasıdır.

AK Parti Manisa ilinde 3 dönem Akhisar ilçesinde belediye başkanlığını başarı ile götürmek her babayiğidin işi değildir. Başta Bülent Arınç olmak üzere Murat Baybatur, İsmail Bilen ve Uğur Aydemir ile başkanlık görevi sırasında iyi ilişkiler kurmuş bir yapısı vardır. Şimdi ben Salih Hızlı AK Parti İl Başkanlığına yakışır derken ‘neden Manisa’dan bir il başkanı değil?’ diyen sesleri duyar gibiyim. Ona da cevabım şudur, Manisa siyasetinde Gördes Belediye Başkanlığından Milletvekili olan daha sonra Karşıyaka’da oturan rahmetli Yahya Uslu dostum da Doğru Yol Partisi Manisa İl Başkanlığına getirilmişti. Çok da başarılı olmuştu. Salih Hızlı da göreve atanırsa başarılı olacağına inanıyorum.