Pazar akşamı sandıklar açıldıktan sonra Çakra’daydım. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile birlikte seçim sonuçlarını izliyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün açık ara önde başladığı sonuçları sandıklar açıldığı da da açık ara kapattı. Büyük zafere imza attı. Neden büyük zafer?

50 yıldır Manisa siyasetini takip eden biriyim. Hiçbir belediye başkanı üst üste üç kez Manisa belediye başkanlığını kazanamadı. Kendisini bir kez daha kutluyorum. Manisa Cengiz Ergün’e bir aşk masalı gibi bağlanmış. Sandığa gidince gözü kapalı Cengiz Ergün diyor.

İnsanın kendinden emin olması kadar güzel birşey yok. Ben bu yerel seçim sürecinde Cengiz Ergün Başkan’la çok beraber oldum. Kendisinden o kadar emindi ki bilemezsiniz. Bazen ben bu anketler bizi yanıltmasın diye kendi kendime konuşuyordum ama birşeyi de biliyordum.

Cengiz Ergün bugüne kadar hesabı kitabı iyi yaptığını ortaya koydu. Onun için Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimiyle ilgili bana kim ne sorarsa sorsun hep Cengiz Ergün dedim. Favori dedim. Bana söylenmedik laf bırakmadılar. Ama bugün çok mutluyum. Manisa yerel seçimlerinin büyük bir bölümünün sonuçlarını bildim.

Rahmetli Süleyman Demirel’in hep hoşuma giden bir sözü var. “Kazan da gel.” Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün, 31 Mart akşamı öyle bir kazandı ki, başarısını kutlayanlar arasında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da vardı. Bundan büyük gurur olur mu?

Çakra’da seçim bürosundaki organize dört dörtlüktü. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Gecenin bir saatinde Aydın Benlişen, Erdal Türek ile birlikte 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda zafer turu atan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü seyrediyordum. Ne Cengiz Ergün’ün Manisa’ya, ne Manisalıların Cengiz Ergün sevdası bitmeyecek görünüyor.