Manisaspor’un hali yürekler acısı. Futbolcuların cebinde çay içecek paraları yok. Nihayet Abdullah Mergen, Gökay Budak’ın çalışmaları sonrası kongre kararı aldı. 11 Şubat’ta Manisaspor kongresi yapılacak. Yapılacak da, haklı olarak alacaklarını alamayan futbolcular idmanlara çıkmıyor. Samsunspor deplasmanına da gidip gitmeyecekleri belli değil. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, takımın uçak biletlerini aldı. Başkan adayı Gökay Budak kongre kararından sonra oluşturacağı yönetimdeki arkadaşlarından temin edeceği 500 bin lirayı Çarşamba günü futbolculara dağıtma planı yaparken, kongre öncesi başkanlık için başka adayların da ortaya çıkması ile ödeme yapmama kararını teknik direktör Taner Taşkın ve futbolculara kulübe giderek bildirdi. Gökay Budak haklı. Kongre bu, ne olacağı belli olmaz. Çarşamba günü Gökay Budak’la beraber oldum. Durumu bir de ondan dinledim. Futbolcuların Samsun’a gitmeme düşüncelerini ondan öğrendim. Bunun üzerine Manisaspor’da başkanlık yapmış biri olarak AK Parti Milletvekili Murat Baybatur’u aradım. Telefonu meşguldü. Sonra bana döndü. Kendisi Milli Savunma Bakanlığı Komisyon Üyesi olarak Ukrayna’daymış. Manisaspor’daki son gelişmeleri kendisine ilettim. Çare bulmasını istedim. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’e durumu anlattım. Sayın Valimiz Mustafa Hakan Güvençer’e telefonda bir görüşme yaparak Manisaspor’da vahim bir durumun olduğunu 500 bin liralık bir ödeme yapılmazsa Manisasporlu futbolcuların Samsunspor deplasmanına gitmeme düşüncelerini de ifade ettim. 

KENDİ ENDİŞLENDİĞİMLE KALDIM 

Dün yazımı yazdığım sıralarda kendi kendime endişelendiğim ile kaldığımı anladım. Sayın Valimiz Mustafa Hakan Güvençer yoğun programını öne sürerek Manisaspor’a randevu vermedi. Durum bu. Bu takım Samsunspor maçına çıkmazsa 6 puanı silinecek. Bu kulüpte 3,5 yıl başkanlık yapan biri olarak bu durum içimi acıtıyor. Zaten Manisaspor’un ligde kalması büyük mucize. Ama maça çıkılmazsa tüm Türkiye’ye rezil oluruz. Tabi bu benim düşüncem. Manisa’nın böyle bir gündemi olmadığını dün bir kez daha anladım. Eğer bu bulunduğumuz durum bir Karadeniz takımının başında olsa bu kadar umursamazlık olur muydu? diye kendi kendime düşünmeden edemiyorum. Ya da şimdi TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç görevde olsa Manisaspor bu kadar çaresiz kalır mıydı? Maalesef futbolun ne kadar büyük marka olduğunu Manisa farkında değil. ABD 15 yıldır planlı olarak futbola yatırım yapıyor. Çin keza öyle. Futbolun nasıl bir güç olduğunun farkındalar. Ama Manisa elindeki değerin farkında değil. 

Bakalım AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Milli Savunma ve Güvenlik İstihbarat Komisyonları Üyesi Murat Baybatur bugün akşam Ukrayna’dan dönüyor. Önümüztdeki hafta kongre ile ilgili Manisaspor’u kurtaracak başkan bulacak mı? Durum böyle devam ederse Abdullah Mergen aday olur, seçimi kazanır. İstifaya zorlandı etti. Haydi Manisa buyrun… Kulübe başkan ve yönetim belirleyin. Ben karamsarım. 40 yıldır Manisa’yı tanıyorum.