Manisa siyasetinde Cumhur ittifakı ile millet ittifakında büyük sessizlik hakim. Cumhur ittifakında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptıkları görüşme sonrası Adana, Mersin ve Manisa gibi büyük şehirlerde MHP adayına AK Parti’nin destek vermesi kararlaştırılmıştı.

Hafta sonu Bülent Arınç da bu konuda net konuştu,  “Büyükşehir  belediye başkanı adayı MHP’nin adayıdır” dedi. Resmi açıklamayı bekliyor Manisa seçmeni. CHP, İYİ Parti’de ittifak anlaşmasında Manisa İYİ Parti’ye kaldı. İl Başkanı Hasan Eryılmaz, CHP İl Başkanı Semih Balaban görüşmesinden büyükşehir belediye başkan adayı olarak Orkun Şıktaşlı çıktı. CHP İl Başkanı Semih Balaban, gazeteciler cemiyetini ziyaretinde İYİ Parti’nin adayını destekleyeceklerini ifade etmişti.

Kimlerin ismi geçiyor sorusuna da “Orkun Şıktaşlı, Cihan Canuyar, Hasan Geriter isimleri kulislerde konuşuluyor” demişti. Bir gazetecinin, “Selçuk Özdağ’ın da ismi geçiyor” sözlerine ise CHP İl Başkanı Balaban, “Bu isimle ilgili bir bilgim yok. Genel Merkez’de yapılan anlaşmalara CHP Manisa Teşkilatı olarak harfiyen uyacağız” açıklamasını da yapmıştı.

CHP ve İYİ Parti il başkanları bu süreç içerisinde Ankara’ya partilerinin genel merkezlerine gittiler ve genel başkanları ile görüştüler. İYİ Parti Başkanı Hasan Eryılmaz aniden yurt dışı gezisine çıktı. Duyumlarıma göre Eryılmaz, İtalya’ya gitmiş. Bugün dönmesi bekleniyor. Önceki akşam uzun süredir beraber olamadığımız Haşim Ağar, Ahmet Erken ile birlikte Efendi Restoran’da bir araya geldik.

Sahibi Veli de aramıza katıldı. Bir süre siyaset konuştuk. Kızılay Yönetim Kurulu Başkanları Cemal Kahraman, Ahmet Songüler hariç yönetim kurulu ile Efendi Restoran’daydı. Haşim Ağar büyükşehir ile ilgili mevcut Başkan Cengiz Ergün’ün seçilme şansının yüksek olduğunu yaptığımız sohbette dile getirdi. Ağar, “Üç aylık bir süreç var?” soruma, “Diğer ittifakta kim olursa olsun Cengiz Ergün’ün seçilme şansı yüksek

. Bülent Arınç doğru söylemiş” dedi. Benim halkın arasında gezip gördüklerim de Haşim Ağar’ın tahmini gibi. Siyaset ince uzun bir yol. Adaylar resmen açıklandıktan sonraki süreçte ‘ne gibi gelişmeler olur’u da göreceğiz.  Bu yerel seçimlere ısınma turları erken başladı. 31 Mart’a daha çok var. AK Parti onun için seçim kampanyasını Şubat ayının ikinci yarısında başlatacak. CHP de İstanbul ve Ankara adayını açıkladı. Yerel seçimde bütün gözler İstanbul ve Ankara’ya çevrilecek.