Ağustos ayının sonu ile Eylül ayı, büyük Türk milletinin şanlı tarihinde önemli bir yer tutar. Ülkemizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak başlattığı milli mücadele, kısa zamanda Anadolu'nun tüm bölgelerine sirayet etmiş, yokluk ve çaresizlik içinde bulunan halk, düşmanı vatanından kovmuştur. Bu yıl bu şanlı zaferlerin 95'inci yıldönümünü kutladık.
Manisa büyükşehir Belediyesi de, tüm ilçelerde ve Manisa merkezinde düzenlediği etkinliklerle kurtuluş coşkusunu katladı. 30 Ağustos'ta Demirci'de Hande Yener ile başlayan coşku, Selendi, Kula, Salihli, Alaşehir, Gölmarmara, Akhisar, Saruhanlı, Turgutlu, Sarıgöl, Ahmetli ve son olarak 8 Eylül'de Manisa merkezle devam etti. Hemen hemen tüm konserlerde sevgili dostum Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de yer aldı. Başkanımız her konser sonrası sahneye çıktığında Mustafa Kemal Atatürk vurgusu yaptı, gençlere bu toprakların nasıl kazanıldığını iyi bir şekilde anlamaları gerektiğini anlattı.
Evet, bu topraklar kolay kazanılmadı. Yokluklar ve çaresizlikler içindeki bir millete Allah, Mustafa Kemal Atatürk'ü gönderdi. Elbette kurtuluş günümüzü eğlenerek kutlayacağız. Bu en doğal hakkımız. Ancak geçmişimizi unutmayarak, düşmanlarımızı, bu vatan üzerinde hain emelleri bulunanları iyi tanıyacağız. Bu bağlamda Manisa Büyükşehir Belediyesine ve Başkanımız Cengiz Ergün'e, düzenlenen güzel etkinlikler için teşekkür ediyorum.