Bu hafta Süper Lig’de Anadolu devrimi vardı. Galatasaray, Fenerbahçe 2 puan kaybederken, Beşiktaş İzmir’de Göztepe karşısında büyük bir hüsran yaşadı. Açıkçası Galatasaray’da oyun olarak bir düşüş vardı. Bursaspor maçının kolay geçmeyeceği belliydi. Öylede oldu. Güç bela berabere kaldı. Fenerbahçe’nin bu sezon zaten durumu ortada. Ama Beşiktaş’ın Göztepe karşısında kaybetmesine şaşırdım doğrusu.

Pazar günü Hacı Beyi(Aydın Besen’i) aradım. Öğleye doğru Sakallı Nusret’in Çiçekli Köy’de açtığı Yeşil Vadi restoranta gittik. Hacı Bey ile epeydir oturmuyorduk. Sakallı Nusret’in hazırladığı masada güzel bir sohbet ettik. Daha sonra İzmir semalarında gezintiye çıktık. Göztepe formalı insanları görünce Hacı Bey; ‘ Bugün Beşiktaş’ın maçı var. Göztepe ile oynuyor.

Şimdiden herkes maçın havası girmiş. Zor maç olacak’ dedi. Hakikaten Hacı Beyin dediği çıktı. Maç saatine doğru Manisa’ya geldik ve maçı izlemek için eve geçtim. Son 3 sezondur oynadığı güzel futbol ile bize futbol zevki veren Beşiktaş’a bu sene bir haller oldu. Şenol Güneş neredeyse her maç farklı bir kadro ile sahaya çıkıyor. Bu da istikrarsız bir futbolun ortaya çıkmasına sebep oluyor.

Bu sezona baktığımızda deplasmanda zorlanan bir Beşiktaş var. Zaten Göztepe’de Türkiye’nin en zor deplasmanlarında biri. Maçtan saatler önce Göztepe taraftarı Bornova stadyumunu doldurmuş. Bu Beşiktaş maçına özgü bir durumda değil. Her iç saha maçında Göztepe neredeyse 1-0 önde başlıyor.

Bu taraftar gücüne bir de Beto eklenince İzmir ekibi iç sahada fırtınalar estiriyor. Her takıma bir Beto gibi kaleci lazım. Maçın sonucuna göre oyunu çok iyi yönlendiriyor. Takıma liderlik ediyor karakter ortaya koyuyor. Beşiktaş maçında da penaltı kurtardı ve takımını ateşledi. Belki de Oğuzhan penaltıyı atsa sonuç çok farklı olacaktı.

Penaltıdan sonra oyun kırıldı diyebilirim. Göztepe’de oynadığı güzel futbol ile Beşiktaş’ı 2-0 yendi. Helal olsun Göztepe’ye. Bana göre kadrosu çok iyi değil ama hem atanı var hem tutanı. Durum böyle olunca rakip Beşiktaş’ta olsa sahadan 3 puan alan taraf sen oluyorsun. Ama bir gerçekte var ki Kartal bu sezon pekte yüksekten uçamıyor.