Önümüzdeki pazar günü yerel seçimler yapılacak ve sandıktan kazananlar çıkarak koltuklarına oturacaklar. Siyasetle ilgili pek yazı yazmam. Neden derseniz, günümüzde siyaset o kadar farklı boyutlara geldi ki, zaten yılların mesleğinin getirdiği tarafsızlıkla şimdiki siyasi ortam birleşince daha bir karşıdan gözlemleyen durumunda kaldım, kalıyorum. Ama seçim sürecinin son haftası olduğundan birazcık seçim konusuna değineyim dedim bugünkü yazımda.

Seçim sürecinde her ne kadar sahada olmasam da, adayların Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaretlerinde, farklı kesimlerle seçim sohbeti havasında geçen görüşmelerde ve haftalardır sahada gece-gündüz koşturan gazeteci arkadaşlarımdan aldığım bilgilerle biraz fikir sahibi oldum.

Öncelikle şunu söyleyeyim; Doğal olarak her aday ve beraber çalıştığı partililer hepsi seçimi kendileri kazanmış olarak görüyorlar. Zaten olması gereken de bu. Önce kendin inanacak, sonra seçmeni inandıracaksin. Ama bana göre, çok da fazla iddialı olmayacaksın. Belki yapılan seçim çalışmalarında ortamdan, seçmenlerin söylemlerinden etkilenip havaya tabii ki giriliyor da, ama sandıktan çıkan sonuç ilan edecek galibi.

Zaten o kadar değişik bir seçim süreci oluyor ki; İttifaklar sonucu çıkarılan adaylar var, bugüne kadar karşı olup şimdi elele yürüyen partililer var. Partisinin içinde bulunduğu ittifakın adayına oy vermeyeceğini söyleyen var. Maaşında istediği zammı göremeyen ve oy vermeyeceğini söyleyen belediye çalışanı var. Var oğlu var yani.

Ben aslında merkezdeki iki ve çevre ilçelerden iki-üç ilçenin sonuçlarını merakla bekliyorum. Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde herhangi bir sürpriz yaşanmaz, Cengiz Başkan benim yine favorim. Üçüncü dönemde de farkıyla koltuğuna oturacaktır. Aklımdan da gönlümden de geçen isim Cengiz Ergün. Millet İttifakı'nın büyükşehir adayı Orkun Şıktaşlı genç ve dinamik bir isim. Bana göre isminin adaylık için açıklanmasında geç kalındı. Zaman farkını kapatmak için olsa gerek enerjisiyle dikkat çekiyor. Karşısında Cengiz Ergün gibi bir ismin olması bence dezavantajı. Ama aday çıkarılan isim olarak da isabetli bir karar.

Merkez ilçelerde ise, mevcut başkanları millet ittifakı adaylarının zorladığı söyleniyor. Ama Cumhur İttifakı adayları Mehmet Çerçi ve Ömer Faruk Çelik ikinci kez koltuğa oturacaklarına inanıyorlar. Millet İttifakı adayları Kürşad Mithat Özkan ve İsa Özdemir ilk günden bu yana vargüçleriyle sandıktan çıkmak için çalışıyorlar,  iyi de çalışıyorlar. Tüm adaylara başarılar diliyorum.

Aslında burada sandıktan çıkacak olan meclis üyeleri de önemli. Yeni dönemde meclis o kadar farklı olacak ki, büyükşehir belediye başkanını zorlayacak bir meclis oluşacağı düşüncesindeyim. Tek temennim herkesin sadece ve sadece Manisa'yı düşünerek ortak akılla hareket etmesi.

Bir de bu seçimin en dikkat çekeni mahalle muhtarlığı seçimi. Aday patlaması yaşandı bu seçimlerde. Bizim Utku Mahalesi'nde 5-6 aday var diye biliyorum. Muhtar maaşlarının albenisiyle adayların sayısı her geçen seçimde artıyor ve geçmiş yıllara nazaran mahalle muhtarlık seçimlerinde de heyecan yaşanıyor günümüzde. Herkes için hayırlısı olsun diyorum.

Seçim 31 Mart Pazar günü yapılacak. Sandıktan isimler çıkacak. Şimdiden hayırlısı olsun diyorum. Önce Manisa'ya, sonra seçilen isimlere.