Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa’nın 40 yıllık çöp sorununa son verecek Uzunburun Katı Atık Bertaraf  ve Düzenli Depolama Tesisi  açılışı 4 Ekim Çarşamba  günü saat 16.00 da görkemli bir törenle açılacak. Manisa Büyükşehir Belediyesi bununla ilgili hummalı bir çalışma içerisinde benim anladığım kadarıyla Türkiye’nin gündemine oturacak bir organizasyon yapılıyor. Açılışa Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı  Dr.Devlet Bahçeli ‘de katılacak. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün bu duyuruyu ilk önce sosyal medyasında duyurdu daha sonra da basında yer aldı ve gündeme oturdu. Sayın Bahçeli’nin Manisa’ya gelecek olması kentte ayrı bir hava yarattı. Duyduğuma göre sayın Bahçeli Manisa Büyükşehir Belediyesini de ziyaret edecek ve Cengiz Başkan tarafından ağırlanacak. Öncelikle Katı atık bertaraf tesisi yapmak bütün büyükşehir belediyelerinin hayali  hatta  br çok belediye tesisi incelemek için Manisaya geliyor bunu basında çıkan haberlerden görüyorum.Cengiz Başkan yine sözünü tuttu ve bir ilki daha Manisamıza kazandırdı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve yaklaşık 110 milyon liraya mal olan katı atık bertaraf tesisi günlük 650 ton, toplamda 3 milyon ton kapasitesi ile Turgutlu, Ahmetli, Saruhanlı, Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerine hizmet verecek. Ayrıca ÇED revizyonu ile tüm ilçelerin katı atıkları tesise getirilerek bertarafı sağlanacak. Çevre şehirlere örnek niteliğindeki tesis 440 dönümlük arazi üzerine kurulu olarak hizmet verecek. Bu tesis hem yapı gereği hem de işletme gereği Türkiye’nin öncü tesislerinden biri olarak Manisa’nın en büyük yatırımı oldu. Katı atık düzenli depolama sahası; organik ve değerlendirilebilir atıkların ayrı toplanması esasına göre tasarlanmış. Bu dev projede evsel katı atıkların düzenli olarak depolanması yapılacak. Katı atık düzenli depolama sahası; organik ve değerlendirilebilir atıkların ayrı toplanması esasına göre tasarlanmış. Bir süre sonra ilçelere kurulacak transfer  istasyonları ile tüm ilçelerin çöpleri bu tesiste bertaraf edilecek. Aldığım duyumlara göre İzmir’in çöpü bile Manisa’da bertaraf edilebilirmiş. En önemlisi de çöpten enerji üretilecek.

Tabii bu olayın bir de siyasi boyutu var. Manisa’da belli kesimler özellikle sosyal medya kalemşörleri sayfalarında atıp tutuyorlardı Cengiz Başkan için şucu bucu diye Sayın Devlet Bahçeli’nin Manisa’ya geleceği belli olunca ne oldu hepinizin sesi birden kesildi.