Büyükşehir Belediye Başkanları arasında çalışanı da var, gününü gün edeni de. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Kimi beğenir, kimi beğenmez. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün seçildiği günden beri kurduğu ekiple 17 ilçede başarılı çalışmalarını sürdürüyordu. Bağımsız araştırma şirketleri tarafından periyodik olarak yapılan ‘En Başarılı Belediye Başkanları' anketlerinde de Başkan Cengiz Ergün her zaman ilk 5 arasında yer alıyordu.
SONUÇ ŞAŞIRTICI DEĞİL
Gezici Araştırma Şirketi de bu konuda bir araştırma yapmış. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Türkiye'nin en başarılı Belediye Başkanları arasında 4'üncü sıraya oturmuş. Başkaları için sürpriz olabilir, ama benim için değil. Cengiz Ergün planlı, programlı çalışmalarını sürdürürken bir şeye özen gösteriyor; hizmet belediyenin hangi birimi tarafından yapılıyorsa o birim proje bitene kadar mercek altına alınıyor. Adım adım takip ediyor. Halkın oyları ve teknik incelemede noter huzurunda belirlenen Gezici Araştırma Şirketi'nin sonuçlarına bakacak olursak, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün metropol şehirlerinin çoğunu başarılı çalışmaları ile geride bırakmış. Başta İstanbul, İzmir, Antalya, Kayseri, Konya, Aydın, Kocaeli, Bursa ve Eskişehir geliyor.
BAŞKANIMIZ İLK 4'DE
En başarılı Büyükşehir Belediye Başkanları sıralamasına bir bakalım:
1- Melih Gökçek (Ankara)
2- Lütfü Savaş (Hatay)
3- Hüseyin Sözlü (Adana)
4- Cengiz Ergün (Manisa)
5- Kadir Topbaş (İstanbul)
6- Mustafa Çelik (Kayseri)
7- Menderes Türel (Antalya)
8- Tahir Akyürek (Konya)
9- Özlem Çerçioğlu (Aydın)
10- İbrahim Karaosmanoğlu (Kocaeli)
SEVENLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ
Bu tablo gösteriyor ki Cengiz Ergün'ü halk seviyor. Bilhassa hanım seçmenlerin büyük çoğunluğu Ergün'ü başarılı buluyor. Sevgi gösterilerini esirgemiyorlar. Bu tabloyu özellikle ilçe gezilerinde gözlerimle gördüm.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ankette oy verenlere teşekkür ederken; "Hiçbir şekilde çizgimizden sapmadan Manisa'mıza en güzel hizmetleri kazandırmaya devam edeceğiz" demiş.
Yolun açık olsun Cengiz Başkan