Hasan Çoksöyler Manisalıların tapucu Hasan’ı. Benim gençlik arkadaşım. Çobanisa’da beraber top oynadık. Almanya sevdasına kapıldı. Gitti. Avrupa gördü, çalıştı ve medeniyeti ile Manisa’ya döndü. 

  

Vilayetin karşısında tapu işlemlerini yürüttüğü emlak dükkanı açtı. O dükkana her gün uğrayanların arasındaydım. Hasan Çoksöyler’i görmedengüne başladığım bile pek olmamıştır. Sadece ben değil her gün işyeri her gün dolup taşardı. Tapuda işi olan soluğu Hasan Çoksöyler’in yanında alırdı. Manisa’nın dertlerine derman olan lokman hekim gibiydi. 

  

Arnavut olduğu için zaman zaman bir küsüp bir barışık olduğumuz günlerimiz de olmuştur. 

  

Hasan Çoksöyler bir yıl önce “Emekliye ayrılıyorum” dedi. Emlakçılığı bıraktı. Kuşadası Davutlar Güzelçamlı’ta mesleğinin tecrübesini de kullanarak yüzme havuzlu triblex malikâne aldı. Sonra da Manisa’yı terk etti desek yeridir. 

  

Haliyle, eski adliyenin karşısında Söğüt Altı Kahvesi’nde kendini göremez olduk. Akşamları Erdal Türek ile oturduğumuzda Hasan Çoksöyler’i anmadan yapamaz hale geldik. Çoksöyler’in, Güzelçamlı’a giden dostlarına gereken ilgiyi göstermesinin hikayeleri çok meşhurdur. Biz de kendisini her andığımızda bu hikayeleri anarız…. Hasan Çoksöyler’e herşey söylerim ama misafir ağırlamasına birşey diyemem. Çok bonkördür. 

  

Hasan Çoksöyler’i Güzelçamlık’ta bu kez Nezih Varol’la yakaladık. Limana gelmiş önce tanıyamadım. Yaz kıyafeti ile Hasan Çoksöyler’le limanda yürüyoruz. 

  

Güzelçamlı’da yaşayanlar çok şanslı bence. Çünkü bu güzelliği her gün görüyor ve temiz havasından faydalanıyorlar. Milli parkı, yeşil ve mavisiyle gerçekte büyüleyici plajları, tarihi Zeus Mağarası Güzelçamlı’da bulunuyor. Bu şanslı insanlardan biri olmuş dostum, Manisa’nın tapucu Hasan’ı. 

  

Limanda yürürken önüne gelen “Hasan bey nasılsınız?” diyor. Kahveye gidiyoruz. Hasan Çoksöyler’e Güzelçamlı’ta ilgi alaka büyük. Kendisi de havayı sever. Sevgili arkadaşım Hasan Çoksöyler’e baktım emekliliğinin tadını çıkarıyor. Biz de seçim var diye Manisa’dan ayrılamıyoruz. 

  

Hasan Çoksöyler’le birlikte Güzelçamlı Limanı’nda oturduk. Nezih Varol bu güzel günü objektifi ile ölümsüzleştiriyor. Hasan Çoksöyler bu arada arabasını yenilemiş. Keyfi gıcır. Allah daha iyi etsin. Biz de ‘komşuda pişer bize de düşer’ diye bekliyoruz, arabayı yenilemek için. Hasan Çoksöyler’le güzel bir sohbet ettik. Kendisine “Siyasete girmeden konuşalım” dedim. Öyle yaptık. İsmail ve Nizamettin Etyemez’lerin açılışa hazır otellerine Hasan Çoksöyler ile beraber gittik. 

  

Benim balıklardan sorumlu devlet bakanım Hasan Çoksöyler Davutlar Güzelçamlı’nın beyi olmuş. Eşi, kızı ile birlikte Güzelçamlı’da Turist Ömer gibi hayatın tadını çıkarıyor. Bu hafta sonu beraber olunca kendisine “Beni ihmal edersen karışmam” diyeceğim. 

  

Güzellik dostlarla paylaşınca, hayat bayram olur Hasan Çoksöyler i