Güven duygusu çok ön planda olmayan bir duygu. Herkes mutluluğa, sevince, odaklanmış durumda. Güvende miyim diye düşünmeden mutlu muyum diye sorguluyoruz. Oysaki Mashlow'un ihtiyaçlar hiyerarşisinen, çakra sistemine kadar her duyguya giden yol güvenden geçiyor.

 Yaşadığımız bu günlerde de ne kadar güvende hissediyoruz ya da güvendemiyiz gerçekten. Çoğu kişi güveni pek düşünmeden sokaklarda gezdiği için sanırım hasta sayısı olarak dünya bu hale geldi. Ne olursa olsun güven bilinçaltımın tarafından hissedilmek istenen bir duygu. Beyin bile kendini koruması için güvende hissetmediğin de ilk tepkiyi verir. Çünkü yaşamak için doğduk.

Güven duygusu geliştirmek için yapılacak çalışmalardan birisi çakra dengelemedir. Çakralar vücudumuzdaki enerji istasyonlarını. Kuyruk sokumumuzun önünden başlar bedenimizde aynı hatta yukarıya doğru çıkar ve başımızın tepesinden dünyaya açılırlar. İlk çakra kuyruk sokumumuzun önündedir. Güven ve koruma, hayatta kalma dürtüsü, kabullenme burası ile ilgilidir. Düzgün çalışmadığını ölüm kaygısı, terk edilme korkusu, kilo problemleri, siyatik, prostat, jinekolojik rahatsızlıklar, kronik bel ağrısı, depresyon, panik atak ve alkol bağımlılığı görülebilir.

O halde bu çakrayı dengelemek için ne yapmalı bazı önerilerde bulunacağım. Öncelikle nefesi ciğerlerine tam doldurup boşalttığınız tekrarlar yapın. Başlangıç için sakın, uzun nefesler olsun. Nefesi aldığınız ve verdiğiniz zaman birbirine eşit olsun. Beş şimdilik yeterli sonra on dakikaya çıkarabilirsiniz. Sonrasında dik oturma pozundayken kuyruk sokumunun biraz alt önünde kırmızı bir tekerleğin saat yönünde döndüğünü ve döndükçe ayaklarınıza kadar kırmızı rengin aktığını ve toprağa geçtiğini hayal edin. Bunu istediğimiz süre yapabilirsiniz. Gün içinde ayaklarınızı tam yere basın. Bol bol kırmızı renk giyinin, ve gözümüzün önüne getirin. Bu çakranın rengi kırmızıdır. Bu çakra düzgün çalıştığında kendimizi güvende hissederiz. Canlı ve enerjik oluruz. Bağlanma problemi yaşamayız.

Güven içinde, mutlu ve dengeli yaşayacağımız günlere. Sağlıkla kalın, hoşça kalın.