Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’le  birlikte Bornova Migros arkasında depremde yerle bir olan Doğanlar Apartmanında ki kurtarma çalışmalarını izliyoruz. Yanımızda Genel Sekreter Aytaç Yalçınkaya, Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Yıldırım, Özel Kalem Müdürü  Gökmen Aytaç, Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Gökhan Kiriş, Zabıta Daire Başkanı Mustafa Duman, İtfaiye Daire Başkanı Gürhan İnal, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Metin Memiş ve  Basın Danışmanı Cihad Taysi vardı. Manisa Büyükşehir Belediyesi  İtfaiye Daire Başkanı  Gürhan İnal başkan Ergün’e çalışmalarla ilgili bilgi aktarıyordu ben de yanında dinliyordum sonra daire başkanı Gürhan İnal’a enkaz altından kurtardığı 15 yaşındaki Günay Özışık’ı nasıl kurtardığını sordum.

İŞTE O ANLAR

Enkaz altında kalan Günay  ile onu kurtarmaya çalışan daire başkanı Gürhan İnal’ın diyaloğunu televizyonlarda herkes  gözyaşları içinde izlemişti. "Abi sen gitme" deyişi  yüreklerimizi dağlarken durumun vehameti de bu şekilde gözler önüne seriliyordu.

Günay’ın kahramanı Gürhan İnal  olayı bana anlatırken adeta o anları tekrar yaşıyordu. Şimdi kurtarma anını Manisa İtfaiye Daire Başkanı Gürhan İnal’ın ağzından sizlere aktarıyorum. 

Gürhan İnal : Çalışmalarımıza tüm ekibimizle  var güçle devam ederken depremin üzerinden 9,5  saat geçmişti. Ama arkadaşlarım ve ben ümidimizi hiç kaybetmedik. Önce çok zayıf şekilde sesini duyduk, gelen sesleri  takip ederek ekibimizle  çalışmalarımızı o tarafa doğru yönelttik , Günay’ın sesini daha net duyunca parmak kameramız ile yerini tespit ettik ve Günay’ı kamera ile gördük Günaya’a  parmak kameramızı  2-2,5 metre kadar uzattık, Günay kamerayı eliyle tuttu. Onunla konuşmaya başladım . Kendisine moral vermek için diyaloğu hiç kesmedik . Onu kurtaracağımızı dışarıda anne ve babasının onu beklediğini korkmaması gerektiğini anlattım.

İşte o diyaloglar

İşte enkaz altında kalan Günay ile Manisa İtfaiye Daire Başkanı Gürhan İnal'ın o konuşması;

Gürhan İNAL; Bizim burada olduğumuzu matkap seslerini duyuyorsun zaten

Günay; Duyuyorum abi

Gürhan İNAL; Senin için çalışıyoruz bütün ekip

Günay ; Tamam abi, ben çıkmak istiyorum ya

Gürhan İNAL; Tamam çıkartıcaz Günay

Günay; Abi şunu itiverin ya,

Gürhan İNAL; İticez iticez merak etme. İyi şükür kafan ya da başka yerler ezilmemiş çok iyisin şu an. Bizle konuşuyorsun

Günay; Konuşuyorum.

Gürhan İNAL; Seni alıcaz merak etme tamam mı Günay

Günay; Tamam abi

Gürhan İNAL; Bir şey diyor musun başka bana

Günay; Abi sen gitme

Gürhan İNAL; Tamam Günay, benim adım Gürhan

Günay; Abi bacaklarım acıyor benim

Gürhan İNAL; Alıcaz o ağırlığı az kaldı tamam mı

Günay; Abi delik açılmadı mı

Bu diyaloglardan bir süre sonra 14 yaşındaki  Günay  Özışık ekiplerin özverili çalışmaları sonucunda enkaz altından çıkarıldı ve ambulansla hastaneye kaldırıldı.  Allah ekiplerimizin ayağına taş değdirmesin. Allah hepsinden razı olsun. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’le deprem bölgesindeki izlenimlerime yarın da devam edeceğim