Manisalı iş adamı İsmail Etyemez’in Kuşadası Davutlar Güzelçamlık’taki ASAYRA SPA THERMAL HOTEL’in son rötuşları yapılıyor. İsmail Etyemez mübarek Ramazan’da 1 Haziran Cuma günü dostlarına otelde iftar yemeği verecek ve sezona ‘Ya Bismillah’ diyerek girecek. İftar yemeğine Allah sağlık verirse katılacağım ve oteli de bir güzel denetleyeceğim. Eksiği var mı yok mu diye. 

Geçen hafta bugün Kuşadası Davutlar Güzelçamlık’a gittim. Mustafa Tatar dostumla. Asayra Spa Termal Hotel’e gittim. Harıl harıl çalışıyorlardı. İsmail Etyemez, Nizamettin Etyemez ve oğulları işin başında. Oteli 1 Haziran iftar yemeğine hazırlamaya çalışıyorlar. Cuma namazından sonra İsmail Etyemez ile birlikte Güzelçamlık’taki termal oteli geziyoruz. Otel gerçekten bu bölgenin en büyük termal oteli. Yıllardır bu oteli meydana getirmek için çalıştılar ve bugünlere getirdiler. İsmail Etyemez ile dün konuştum. “1 Haziran Cuma günü iftar yemeğine bekliyorum” dedi. Gerçekten böyle büyük bir tesisi düşünüp hayata geçiren Manisalı İsmail ve Nizamettin Etyemez’e teşekkürler, Güzelçamlık’ta da bir yerim oldu. 

Mustafa Tatar’la o gün Güzelçamlık sahilinde de dolaştık. Manisa’nın medarı iftiharı, benim balıklardan sorumlu devlet bakanı Hasan Çoksöyler’i aradık. Manisa’daymış. Kendisini telefonla aradım. “Bak Hasan ben ne zaman Güzelçamlık’a gelsem sen toz oluyorsun. Bunun hesabını sana Manisa’da sorarım” dedim. Çoksöyler bu. Lafın altında kalır mı? Arabasının kaza yaptığını, moralinin bozuk olduğundan tuttu bir sürü hikaye anlattı ama Çoksöyler işi tatlıya bağlamasını bilir. Dedi ki “Sadıcım, Güzelçamlık’taki balıkçıda balıkların hazır. Orucunu bu akşam deniz ürünleriyle aç” dedi. Gittik, gerçekten Çoksöyler’in talimat verdiği balıkçı Mustafa Tatar’la bana balıkları hazırladı. Orucumuzu deniz ürünleriyle açtık. Bu yaz sevgili dostum İsmail Etyemez’in oteline sık sık gelmeyi düşünüyorum. Hem sağlık küründen geçeceğim, hem de denizin muhteşem manzarında keyifli akşam yemekleri yemeyi hayal ediyorum. Tabii bu arada da Hasan Çoksöyler’in her gelişinde balıkları hazırlamasını da şimdiden tembih ediyorum.