Sonbahar büyülü renklerine Ege’de daha bürünemedi. Hava sıcaklarında gece ile gündüz arasında farklar oluşmaya başladı. Hepsi o kadar. Sarı sarı yapraklar ağaçların dallarından düştüğünü Manisa’da göremedim. Ekim ayına girdiğimiz bugünlerde kentte hava sıcaklığı sonbaharın geldiğini müjdelemiyor. Bu hafta yine hava sıcaklığının dereceleri yükseklerde görünüyor. Koronavirüs tehlikesi ile kendilerini Akdeniz başta olmak üzere Bodrum, Marmaris, Kuşadası ve Çeşme gibi turizm merkezlerine büyükşehirlerden giden yerli turizmcilerin Ekim ve Kasım aylarında da evlerine dönmeyi düşünmediklerinin haberini alıyorum. Kurban Bayramından sonra Bodrum’daki yazlığı giden sevgili abim Sümer Oral’ın Başkente dönesi içinden geçmiyor. Her konuşmamda Sümer Abim “Kasımın sonlarına kadar Bodrum’da kalmayı planlıyorum” diyor. Onun içinde başta Bodrum ve Çeşme belediye başkanları tatillerine devam eden yazlıkçılardan oturma yerlerini değiştirmeleri isteniyor ki yaşanan nüfus oranından iller bankasından yardım kapılarının açılmasının yolunu dört gözle bekliyorlar. Bana göre çok beklerler. Öyle böyle koronavirüs tedbirleri ile yazı geride bıraktık. Şubat ayından beri yağmur taneleri Ege’nin üzerinden geçmedi. Salihli barajında su seviyesinin düşük olduğu söyleniyor. Belli olmaz belki bu haftadan sonra sonbaharın esintilerine Manisa’da rastlayabiliriz. Yazın büyük bölümünü eski adliyenin karşısındaki Söğütaltı kahvesinde akşamüstlerini geçiren biriyim. Zaman zaman Çapala Mehmet’le kuyumcu Serdar ile zaman zaman da AK Parti il başkanlığı yapmış Avukat Zülfikar Gürcan, Rıdvan Uysal ve Manisa MHP İl Başkanvekili Avukat Mustafa Karakaş ile sohbetlerimiz gün kararana kadar devam ediyor.

MHP İL KONGRESİ BU PAZAR

MHP İl Başkanvekili Mustafa Karakaş partisinin atom karıncasıdır. İşinden çok zamanını partisi MHP için ayırdığı saatler ve günler çoktur. 17 ilçenin kongrelerini genel merkezin talimatları çerçevesinde tamamlamasında Mustafa Karakaş’ın bir hayli emeği olduğunu biliyorum. Bu Pazar MHP İl Kongresi Manisa Büyükşehir’in Kültür Sitesinde koronavirüs tedbirlerine özen gösterilerek yapılacak. MHP’nin İl Kongresine Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz katılacak. Genel Merkezinin talimat ve direktifleri doğrultusunda seçime mevcut İl Başkanı Avukat Ömer Baysal tek aday olarak giriyor. Seçimde 600 delege oy kullanacak. MHP İl Kongresinin hayırlara vesile olmasını temenni ederim.

 GÜZELBAHÇE MEBA RESTORANINDA GÜZ GÜNLERİ

MHP İl Başkanvekili Avukat Mustafa Karakaş ve Avukat Zülfikar Gürcan ile geçen Cumartesi günü Kuşadası Davutlar Güzelçamlı’ya bir dostumuz ile gitmeye karar verdik. Hasan Çoksöyler’e iri iri barbun balıklarını aldırdık. Ver elini Kuşadası diyeceğimiz anda dostumuzun son dakika mazereti ortaya çıkınca Avukat Mustafa Karakaş Hasan Çoksöyler’e “Balıkları buzluğa koy gelecek haftaya sakla” diye telefon edince planda değişiklik olduğunu anladık. Mustafa Karakaş, Zülfikar Gürcan ve bana “Güzelbahçe’ye gidiyoruz” dedi ve Güzelbahçe’ye MEBA Restoran’ın park yerine arabamızı bıraktık. Hava güzeldi. Gece serin olur diye üzerimize bir şeyler aldık. Balıkları Mustafa ile Zülfikar seçtiler. Restoran bölümüne geçtik. Şef “Hoş geldin Ertuğrul Başkan” dedi. Şöyle bir durdum. Kendisine maskeni bir çıkar göreyim deyince bizim şef İlker’le karşılaşmış olduk. Yıllar sonra hatırlanmak ve tanınmak insanın gururunu okşuyor. Şef İlker bizi denizi yakından seyredeceğimiz bir masaya oturttu ve bize dedi ki “Avukat Mustafa Karakaş özel dostlarını bizde ağırlar” Mustafa Karakaş’ın balık ürünlerini MEBA Restoran’da dostları ile yediğini böylece öğrenmiş oldum. Şef İlker masayı güzelce donattı. Barbun, kalamar, ahtapot ve salata ile karnımızı güzelce doyurduk. Hizmette kusur yoktu. Onun için Mustafa Karakaş Güzelbahçe’ye gittiğinde MEBA Restoran’ı seçiyormuş. Ben de yıllar önce MEBA Restoran’a sık sık geldiğim günler oluyordu. Kaliteden ödün vermeden bugünlere gelmelerinin müşteri memnuniyetinden olduğunu saatler geçince anladım. Sohbetimiz güzel geçti. Avukat Mustafa Karakaş ve Zülfikar Gürcan’a rahmetli dostum Necdet Menzir’in İstanbul Emniyet Müdürü olduğu yıllarda İstanbul’da başımdan geçen “Edirne peyniri” hikayesini anlattım Güzelbahçe’de hem de güneşin batışını seyrederek. Zaman su gibi akıp geçti. Manisa’ya döndüğümüzde iki dostuma teşekkür ettim. Geçirttikleri güzel bir sonbahar akşamı için. Bakalım benim balıklardan sorumlu devlet bakanım Hasan Çoksöyler bizleri Kuşadası Davutlar Güzelçamlı Kıyı Restoran’da nasıl ağırlayacak göreceğiz.