Cumartesi Manisa Anemon Otel’de ekonomi konuşuldu. Memleketine gelen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ege Bölgesi oda ve borsa başkanları ile buluştu.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde gerçekleşen bölgesel istişare toplantısına TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, Manisa Valisi Ahmet Deniz, AK Parti Milletvekili Tamer Akkal katıldı.

Toplantının açılış konuşmalarını iki başkan Mehmet Yılmaz ve Sadık Özkasap yaptı. Mehmet Yılmaz, Manisa’nın Türkiye’de en çok ihracat yapan iller arasında 8., Ege Bölgesi’nde ise 2. sırada yer aldığını belirterek, “Manisa Batı Anadolu’nun ve Türkiye’nin ihracat üstü olma yolunda hızla ilerlemektedir” dedi.

Manisa Valisi Valisi Ahmet Deniz, Manisa’dan 17 firmanın Türkiye’nin ilk 500 büyük sanayi arasında konuşmasında vurguladı. Manisa’nın hemşehrisi olan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan son zamanlarda hayata geçirdikleri projeleri anlattı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve esnafın sesi Bendevi Palandöken de ticaret, tarım ve spor olmak üzere üç bakana sahip Manisa’nın bu avantajını iyi kullanması gerektiğini söyledi. Manisa bu avantajı kullanabilir mi bilmem.  İki dönem belediye başkanlığı yapan rahmetli Ertuğrul Dayıoğlu’nun dediği gibi, “Umamıyorum Komutanım” hikayesi aklıma geldi.

Manisa Anemon’da yapılan toplantıya oğlum Gökhan ile birlikte gittik. Birçok dostla beraber olduk. Büyükşehir’i Ziya Elmalı temsil ederken, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Yunusemre Belediye Başkanı Dr.Mehmet Çerçi hazır bulundu. Mahmut Özgener’i aramızda görünce mutlu oldum.

İş hayatında yoğun çalışan İdris Şendil, Rıfat Sarı, Cahit Yayman, Rıfat Uygur, Kasap Taner ile birlikte oldum. Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç ile sohbet etme fırsatını buldum. Bakan Ruhsar Pekcan’ı, Hisarcıklıoğlu’nu, Palandöken Başkanı karşıladım. Ev sahibi olarak Mehmet Yılmaz ve Sadık Özkasap şık ve zariftiler.Hasan Geriter’e söyleyeceğimi söyledim.

Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az. Valim Ahmet Deniz’in de olduğu ortamda güzel bir sohbete tanıklık ettim. Hasan Geriter’in Genel Başkanı Bendevi Palandöken’i Manisa’da kebap yedirmeye götürdüğümde çok şaşırdığını anlattı. Manisa Kebabı deyince Hasan Geriter, Başkan Palandöken önüne gelecek kebabın hayalini Adana kebabı gibi düşünerek beklerken, bir de ne görsün? Minnacık köfteler gelmiş önüne. Manisa Kebabı diye. Vallihi ben 50 yıllık gazetecilik mesleğimde olması gereken 125 gram eti Manisa Kebabı’nın üzerinde görmedim. Derdimi kime anlattım isem çare bulamadım. MESOB Başkanı Hasan Geriter’in genel başkanın önüne minnacık köfteleri Manisa Kebabı olarak getirip konuyorsa ben kim oluyorum. Ohh olsun.