Bu Fenerbahçe ile hakikaten şaka olmaz. Sezon başından beri düşer mi düşmez mi diye rakipleri tarafından dalga konusu olan Fenerbahçe, derbi maçlardaki etkisini bu sezonda da sürdürüyor. Tarihinin en kötü lig performansını göstermesine rağmen derbilerde rakiplerine ecel terleri döktürtüyor sarı-lacivertliler.

Ligin ilk yarısında Galatasaray deplasmanında 2-0’dan geri dönen Fenerbahçe Pazartesi günü de Vodafone Park’ta bir muhteşem geri dönüşe daha imza attı. Pazartesi günü derbi maçı Anemon Otel The Pub kafede izledim. İlk yarıda Beşiktaş sahada fırtına gibi esti. Burak Yılmaz adeta topu yiyecek gibi bir o yana bir bu yana koşarak golü kovaladı.

Biri penaltıdan olmak üzere iki gol kaydetti. Beşiktaş ilk yarıyı 3-0 önde kapatırken tüm Beşiktaşlıların keyfi yerindeydi. Devre arası Oğlum Gökhan’ı aradım. Maçın farka gideceğini söyledi bana. Açıkçası bende Beşiktaş fırtınasının ikinci yarıda da eseceğini düşünüyordum. Ama ikinci yarı Fenerbahçe sahada öyle bir oyun oynadı ki galibiyeti kaçırdı.

Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal yaptığı değişiklikler ile derbinin kaderini değiştirdi.  Zajc’ın golüyle devreye başlayan Fenerbahçe önce Valbuena’nın duran top ustalığı sonucu sonra da Hasan Ali’nin müthiş golüyle büyük bir geri dönüşe imza attı. Her yanıyla tuhaf, eğlenceli, izlenir ve zafiyetlerle dolu bir maç oldu.

Fenerbahçe tarihi fark mı yer derken galibiyeti kaçıran taraf oldu. İki ayrı devre izledik. İlk yarı sonunda Ersun Yanal için çanlar çalmaya başlamıştı. Ama maç sonu iş tersine döndü. Artık Şenol Güneş ve Beşiktaş birlikteliği uzun sürmez. Bu beraberlik ile Beşiktaş şampiyonluk yarışında iyice koptu. Fenerbahçe bu aldığı puan ile büyük moral yakaladı.

Artık şunu da net bir şekilde söyleyebiliriz ki Fenerbahçe ile şaka olmaz. Ligin ilk yarısında Galatasaray erken havaya girdi ağzının payını aldı. Pazartesi günü Beşiktaş ilk yarı bitimi ile maçı bitirdi ve bu rahatlığının sonucunda büyük bir yıkım yaşadı.

BAHÇELİ NE DERSE O!

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin derbide istediği oldu. Hafta içi gazetecilerle bir araya gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde yaptığı tahmini tutturdu. Bahçeli, Beşiktaş- Fenerbahçe derbisiyle ilgili olarak berabere kalmalarını tavsiye etmiş, küme düşme hattına yaklaşan Fenerbahçe için Beşiktaş'a "Diz çöktü şuna bir de biz vuralım" yaklaşımının yakışmayacağını söylemişti.

Bahçeli, Vodafone Park'ta oynanan ve 3-3 berabere biten karşılaşmanın sonucunu doğru tahmin etti. Cumhur İttifakının kurulması ile birlikte ülke siyasetine yön veren MHP lideri Devlet Bahçeli, derbi öncesi yaptığı yorum ile Türk futboluna da yön verdiğini tüm Türkiye’ye gösterdi.