CHP’de hafta sonunda Manisa Merkezinde Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde kongre heyecanı yaşandı. Özgür Özel-Semih Balaban arasındaki siyasi savaşın merkezdeki galibi Semih Balaban oldu. Şehzadeler’de emekli eğitimci Hakan Gürtunca 329 delegeden 310 delegenin oy kullandığı kongreyi 187 oyla kazandı. Özel’in adayı Mimar Ferdi Zeyrek 122 oy alabildi. Yunusemre ilçesinde ise Avukat Yalçın Arcak 233 oyla başkan olurken CHP Grup Başkanvekili Özgün Özel’in adayı Eczacılar Odası Başkanı Devrim Bali 102 oy alabildi. Özgür Özel mahallesinde ilçe başkanlığı seçiminde İl Başkanı Semih Balaban’ın karşısında hezimete uğradı. Şubat ayı içinde yapılacak İl Başkanlığı seçiminde mevcut İl Başkanı Semih Balaban büyük avantaj yakaladı.

Geçen hafta bu iki ilçede CHP’nin yapacağı kongreler ile ilgili yaptığım analizin sonuçları sandıktan da çıktı. Perşembenin gelişi Çarşambadan belli olur derler ya. CHP’de iki ilçedeki delege seçim sonuçları Semih Balaban’ın desteklediği iki aday Hakan Gürtunca ve Avukat Yalçın Arcak’ın kazanacağının sinyallerini vermişti. Hani görünen köy kılavuz istemez misali merkez Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde zaferin Semih Balaban’ın olacağını açık açık belli etmişti. Şehzadeler ilçesindeki CHP İlçe Kongresine gittim. Kürsüde CHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel konuşuyordu. O sırada yanıma Halis Teker’in mimar oğlu Serhat Teker geldi. Bana “Başkanım neden kıyafetin böyle?” dedi. Kamber Albay ve Apo öğretmen de ayın sözleri söyleyince kıyafetime bir baktım. Mavi renklerden oluşan bir giyim üzerimde duruyor. “Ne var kıyafetimde?” demek zorunda kaldım. Dediler ki “Bizim adayımızın listesi turuncu sen muhalefetin adayının rengini giymişsin” deyince gülmeye başladım. Ben de espriyi patlattım. “Nasıl olsa seçimi kazanacaksınız. Kaybedecek adaya moral vermek için böyle giyindim” dedim ve kongre salonundan ayrıldım. Yaşadığım bu olay şunu gösteriyor. Semih Balaban ekibi iki ilçe kongresini kazanmak için büyük savaşın içine girmiş görünüyordu. En küçük detaylar bile gözlerinden kaçmıyordu.

Şimdi bütün gözler şubat ayında yapılacak CHP İl Kongresine çevrildi. Yalnız şunu belirteyim. CHP’de kongre tansiyonunun düşmesi gerekir. Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerindeki kongrelerde CHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel ile CHP İl Başkanı Semih Balaban’ın yaptığı konuşmalar kongrelere damgasını vurdu. Özgür Özel kongrede Başkentte yaptığı Türkiye siyasetindeki başarısını delegelere anlatmaya çalışmış. Semih Balaban da konuşmasında CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’le bir husumetinin olmadığına vurgu yaparken “CHP’de büyük bir aile olarak açık, net, şeffaf siyaseti hep birlikte yapacağız. Bizim siyaset anlayışımız tavanda değil. Tabanda siyaset anlayışıdır. Bizim siyaset anlayışımız da emek en yüce değer diyorsak emeğe değer verilmesi partinin üyelerinin söz sahibi olması gerekir. Burada bir çok arkadaşımız var. Hepsi birbirinden nitelikli. Hepsi değerli. Eğer bu arkadaşlarımızın geleceğini tek bir kişi belirleyecekse biz buna hayır deriz. Bizim kaderimiz bir kişinin iki dudağı arasında olamaz. Hatta Genel Merkezinde iki dudağı arasında olamaz” sözleri kongrede büyük yankı yaptı.

Onunu için diyorum CHP’de siyası tansiyon normale dönmeli diye. Bu arada Şehzadeler CHP İlçe Başkanlığı seçimini kaybeden sevgili dostlarımdan Tıraşçı Ahmet’in oğlu Mimar Ferdi Zeyrek’in Şehzadeler delegelerine teşekkür ilanı gözüme çarptı. Ferdi Zeyrek’in “Yaklaşık 5 aydır partimizin çok değerli Şehzadeler üyeleri ile birlikte olma fırsatı buldum. Partinin geleceği için hayata geçireceğim projelerimi tek tek anlattım. Seçim sonunda kazanan Hakan Gürtunca Başkanıma ve ekibine başarılar dilerim. Her zaman kendilerinin bir yönetim kurulu üyesi gibi çalışacağım. Benimle bu süreçte birlikte çalışan ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim. Çok değerli CHP Şehzadeler üyelerine bana gösterdikleri ilgi verdikleri destek için onlara minnettarım” Mimar Ferdi Zeyrek CHP’de sana ihtiyaç var. Seçim sonrası değerlendirme düşüncelerine katılıyorum. Siyaset ince uzun bir yoldur. Devam.