Tüm Türkiye’de olduğu gibi Manisa’da da devre arası transfer hareketliliği başladı.

Transferde en hızlı takımlardan biri Somaspor… TFF 3. Lig 3. Grup’ta zirveyi hedefleyen Siyah İnciler, Yasin Hatipoğlu, Bilal Şeflek, Ahmet Tamet, Çağlayan Gülügen, Bedirhan Çelik, Hayri Mert Yomralıoğlu ve Oğuzhan Nemli ile yollarını ayırdı.

Manisa temsilcisi Ci Group Buca'dan forvet arkası Cafercan Aksu, Kızılcabölükspor'dan ayrılan forvet Melih Vardar, Sivas Belediyespor'dan 30 yaşındaki sağ kanat Mustafa Aydoğdu ve 1922 Konyaspor'dan 26 yaşındaki orta saha oyuncusu Nurettin Çağlar'ı kadrosuna kattı.

Transfer hareketliliği en yüksek takımlarımızdan biri olan Somaspor, zor geçecek ikinci yarı öncesinde hedefinin üst sıralar olduğunu bu hamlelerle bir kez daha gösterdi.

Tarihinin en zor günlerini yaşayan Manisaspor’da ise devam eden transfer yasağı bir yana genç oyuncular da bir bir takımdan ayrılmaya başladı.

Manisaspor’da Deniz Çörtlen, İlkay Gül, Ferit Cankut Özdek ve Burak Can Balcı’nın ardından Kemal Temel de takımdan ayrılan bir başka isim oldu.

Kadro kurmakta zorlanan Manisaspor’da ayrılıklarla beraber zor günler bekliyor…

Turgutluspor’da Teknik Direktör Cüneyt Biçer, ilk olarak altyapıdan 4 genci A takıma alarak takımı gençleştirme adına önemli bir adım attı. Mert Yaşar Canseven, Mustafa Kemal Aktaş, Necati Yönak ve Berkant Kanık hayalini kurdukları A takım forması için savaşacak genç isimler…

Kasabar’da ilk gidenler ise Fadıl Karadağ, Güner Okay ve Yasin Reis oldu. Gidenlerin yerine ise 3 takviye yapıldı. Sol bek Özcan Sertgöz, orta saha Cuma Menize ve stoper Doğan Canlı, Kırmızı-siyahlıların yeni takviyeleri oldu.

TFF 1. Lig’de ilk yarıyı play-off potasında bitiren ve ikinci yarı ilk 2 hedefi için mücadele edecek olan Akhisarspor ise transfer yasağı ile şok bir haber aldı.

Devre arasında takviye yapmayı planlayan Akigolar, 2 milyon euroluk borcun kapanmaması halinde elindeki kadroyla ikinci yarıya çıkacak. Bu durumda değil ilk 2, play-off bile zora girer. Akhisarspor yönetiminin bu sorunu bir an önce aşması gerekiyor.

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta ligin ilk yarısını 42 puanla zirvede tamamlayan Manisa Futbol Kulübü’nde beklendiği üzere Anıl Atağ, Ömer Kandemir, Taha Can Velioğlu ve Çağrı Giritlioğlu ile yollar ayrıldı.

Çağrı dışında Anıl, Ömer Kandemir ve Taha Can ligin ilk yarısında çok az şans bulan isimler olmuştu.

Manisa Futbol Kulübü, giden oyuncuların yerine nokta transferler yaptı. Manisa’da oynanan Manisa FK-Pendikspor maçında konuk takımın en iyi ismi olan Mehmet Zahit Çınar kadroya dahil oldu.

Geçtiğimiz sezon Keçiörengücü’nün TFF 1. Lig’e yükseldiği kadronun vazgeçilmezlerinden biri olan hücum oyuncusu Sertaç Çam da nokta diyebileceğimiz bir takviye…

2018-2019 sezonunda Bodrumspor’da etkili bir performans sergileyen ve sezon başında TFF 1. Lig ekibi Giresunspor’a transfer olan Orhan Aktaş da artık Manisa FK’da. Giresunspor’da istediği şansı bulamayan Orhan, defansın soluna güç katacak bir isim.

Manisa Futbol Kulübü’nde en az 2 oyuncu transferi daha olacak. Devre arasında nokta transferlerle şampiyonluk yolunda emin adımlarla yürüyecek olan Siyah-beyazlılara ikinci yarı öncesinde başarılar diliyorum…

2020 yılı Manisa futbolu için şampiyonluklarla dolu bir yıl olsun…