Yerel seçimlerde aday belirleme çalışmalarını en yoğun şekilde AK Parti yapıyor. Dün bütün illerde elektronik sistemle temayül yapıldı. Türkiye’deki bütün illerde aday adaylarının durumu dün saat 16.00’dan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önündeydi. Dün Manisa’daki temayül yoklaması Atatürk Spor Salonu’nda yapıldı.

İl Başkanı Berk Mersinli ve Seçimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ataman Taydaş, temayül yoklamasında ilginin üst seviyede olduğunu söylediler. Başkent’ten gözlemci olarak Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Gençlik Kolları Temsilcisi Mustafa Burak Altınsoy hazır bulundu. Manisa’da büyükşehir belediye başkanlığı adaylığını ilk tespit eden parti MHP oldu. Mevcut Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü Perşembe günü MHP büyükşehir belediye başkanlığına tekrar aday gösterdi. CHP-İYİ Parti birlikte aday gösterme çalışmalarını sürdürüyor. AK Parti’de bu hafta içinde büyükşehir adayında bazı netleşmeler görülebilir.

AK Parti’nin oda başkanlarının da aday olabilmesi için mecliste kanun verdiği önerge komisyonlardan geçti. Bugün yarın kanunlaşacak. Bu durumda oda başkanları ve yönetim kurulu üyeleri siyasi partilerden aday olabilecek. Kaybettikleri takdirde kamu görevindeki gibi geri dönecek. Basında bu kanunun İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener için çıkacağına dair haberler gördüm. Olabilir. Ancak bu kanun çıkarsa AK Parti Ankara’da büyükşehir belediye başkan adayı olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na götürülebilir. Bu durumda bu teklifi yeni kanunun çıkması durumunda geri çevirmesi mümkün görülmüyor. O zaman bana göre AK Parti’nin Ankara’da Rıfat Hisarcıklıoğlu İzmir’de de Mahmut Özgener ile büyükşehir belediye başkanlığı yarışına katılması sürpriz sayılmaz.

Manisa’da da bu yasa çıktığında Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter siyaset sahnesinde görülebilir. Hasan Geriter’le birlikte oldum. “Kısmette ne varsa o olur” dedi. Geriter’in gözü büyükşehir belediye başkanlığında İYİ Parti ile ilişkisi ne derecede olduğunu bilmiyorum. Bildiğim Hasan Geriter kafasına koyduğunu yapar. Bekleyelim görelim.

Hafta içinde İstanbul’dan iki dostum geldi. A101’in Yönetim Kurulu Üyesi Ekonomist Dr. Hikmet Oray Yalçın, Ferit Şahenk ortağı Gönül Talu’nun oğlu Osman Talu ile İzmir’de bir yemek yedik. Yemeğe AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ataman Taydaş da katıldı. Ataman Taydaş’la AK Parti’nin durumunu değerlendirdik. Daha sonra İYİ Parti’nin İl Başkanı Hasan Eryılmaz ve MHP Meclis Üyesi İsa Özdemir de aramıza katıldı. Hikmet Oray Yalçın’la Ayn-ı Ali’ye gittik. Sultan Levent’le oturduk. Toplumdaki nabzı bütün partilerin adayları belli olmadan tutmak zor. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün bundan sonra seçim çalışmalarına hız verecektir. Manisa, merakla AK Parti’nin büyükşehir belediye başkan adayını kim olacağını bekliyor.