Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş'ın açıklamasına göre, yaşlı nüfusun oranının arttığı Türkiye'de yaşlılara yönelik hizmetlerin çeşitlendirilmesi ve ihtiyaçların karşılanması için önemli bir adım olan Yaşlı Destek Programı'na (YADES) başvuruları başladı. Yaşlıların korunması ve desteklenmesi için belediyelerce hazırlanacak projelerin değerlendirileceği bu programın detayları…

Yaşlı Destek Programı Başvuru

Yaşlı Destek Programı'nın başvuru süreci, yaşlıların yaşadıkları mekânlarda sağlanacak hizmetlerin belirlenmesi ve değerlendirilmesini içermektedir. Bu süreçte belediyeler tarafından hazırlanan projeler, yaşlıların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde planlanmalı ve sunulmalıdır.

Yaşlı Destek Programı'na başvuru yapmak isteyenlerin, ilgili belediyelerin duyurularını takip ederek gerekli bilgilere ve başvuru yönergelerine ulaşmaları gerekmektedir. Program kapsamında yapılacak hizmetlerin, yaşlıların günlük yaşamlarını kolaylaştırıcı ve destekleyici nitelikte olması beklenmektedir.

YADES Nedir?

YADES, Türkiye'de yaşayan ve hizmete ihtiyaç duyan 65 yaş üstü yaşlıların korunması ve desteklenmesini amaçlayan bir programdır. Bu program kapsamında, yaşlıların yaşadıkları mekânlarda ihtiyaç duydukları bakımların yapılması ve yaşamlarının kolaylaştırılması hedeflenmektedir.

Başkan Zeyrek’ten ‘Anneler günü’ mesajı Başkan Zeyrek’ten ‘Anneler günü’ mesajı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, yaşlılara yönelik hizmetlerin sunumunda kurum bakımı hizmetlerinin yanı sıra koruyucu, önleyici alternatif hizmet modellerinin de yaygınlaştırıldığını belirtti. Bu doğrultuda, YADES programı yaşlılara aile temelli aktif ve sağlıklı yaşlanmanın desteklenmesini sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Kaynak: Haber Merkezi