İL Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen yemin törenine Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 1.Piyade Eğitim Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Fikret Rahmi Atalay, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, bazı daire müdürleri ve asker aileleri katıldı.
Törende konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Özcan Kaplan, Türk Silahlı Kuvvetlerine katılan her Türk gencinin temel askerlik eğitimini müteakip ay yıldızlı bayrak ve silah üzerine el basıp, ant içerek kutsal askerlik görevine başladıklarını söyledi.
Asker ailelerine seslenen Albay Kaplan, "Canınızdan çok sevdiğiniz evlatlarınızı gururla asker ocağına yollayıp, bizlere teslim ettiniz. Sizlerin bize emaneti olan evlatlarınız, bu kutsal ocakta aldıkları üstün eğitim ve disiplin anlayışı ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin mensubu oldular. Onlarla ne kadar gurur duysanız azdır" diye konuştu.
Kısa dönem erlere hitap eden Albay Kaplan, "Ulu önder Atatürk'ün belirttiği gibi; ‘Dünyanın hiç bir ordusunda yüreği seninkinden daha temiz ve daha sağlam bir askere rast gelinmemiştir.' Milletimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde, namus ve şerefiniz üzerine içtiğiniz bu ant; vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup, dürüstlüğün, emirlere mutlak itaatin simgesi ve aynı zamanda kahraman Türk ordusuna mensup bir asker olduğunuzun kabul göstergesidir. Hürriyet ve bağımsızlığımızın, toprak bütünlüğümüzün, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin inançlı, kararlı bir savunucusu ve her an göreve hazır bir kanun ordusu olan Jandarma teşkilatının bir ferdi olarak, birlik ve beraberlik ruhu içinde yemininize bağlı kalarak her türlü suç ve suçlulara karşı mücadele edeceksiniz. Atatürkçü düşünce sistemi ışığında aklı ve bilimi rehber edinen, karşılıksız yurt sevgisiyle dolu, milli ahlaka ve mesleki değerlere bağlı, hukuka ve insan haklarına saygılı, halkla bütünleşen duyarlı birey olacağınıza inancım tamdır. Görevinizi en iyi şekilde yapacağınızdan ve ettiğiniz yemine sadık kalacağınızdan hiç kimsenin şüphesi yoktur. Türkiye Cumhuriyeti sizlerin sarsılmaz omuzlarınızda daima yükselecek ve bayrağımız kutsal vatan toprakları üzerinde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir" dedi.
Eğitim boyunca başarılı olan askerlere, birliğine ilk katılan askerlere Vali Mustafa Hakan Güvençer ve protokol üyeleri tarafından ödüller verildi. Ödül töreninin ardından birliğe ilk teslim olan asker tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı.
Daha sonra askerler Jandarma Marşı eşliğinde geçiş töreni yaptı. Askerlerin marşlarına eşlik eden aileler de çocuklarını alkış yağmuruna tuttu. Geçiş töreninin ardından yemin eden askerler ile aileleri birbirlerine kavuştu. Kavuşma anında duygu dolu anlar yaşandı.
Editör: TE Bilişim