Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinden sonra halkın oylarıyla seçilen ilçedeki mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

İrfan Meclisi’nde muhtarlarla bir araya gelen Başkan Balaban’a, Başkan Yardımcıları Haydar İzci, Emine Özge Arslan, Mesut Doğan ve ilgili müdürler eşlik etti. Mahalle muhtarlarıyla tek tek görüşen Başkan Balaban, muhtarların taleplerini dinledi.  

“HİÇBİR MUHTARIMIZA BASKI, SAYGISIZLIK VE ZORLAMA OLMAYACAK” 

Konuşmasında muhtarların önemine değinen Yunusemre Belediye Başkanı Balaban,  muhtarlığın toplumun temel kurumlarından birisi olduğunu belirterek, her zaman muhtarların başının tacı olduğunu dile getirdi. Başkan Balaban konuşmasında, “Muhtarlık toplumumuzun en temel kurumlarından birisidir. Şu unutulmasın ki muhtarlık 200 yıllık tarihi bir geçmişe sahip olan en eski kurumlardan birisidir. Muhtarlarımız doğrudan halkımızın temsilcisidir. Bizler partinin gücüyle seçilirken, muhtarlarımızın halkın gücüyle seçilen kişilerdir. Bu nedenle tüm muhtarlarımız bizim başımızın tacıdır. Şu bilinsin ki hiçbir muhtarımıza asla baskı, saygısızlık ve zorlama olmayacak. Hangi partiden olursa olsun tüm muhtarlarımıza eşit mesafede yaklaşacağız. Yaşanan sorunları ortak akıl çerçevesinde çözeceğiz ve Yunusemre’yi birlikte yöneteceğiz.” İfadelerini kullandı.

“MAHALLENİZDE PARTİZANLIK YAPMAYIN”

 Konuşmasında muhtarlara çağrıda bulunan Başkan Semih Balaban, kendisinin belediye başkanlığı koltuğuna oturmadan önce parti rozetini çıkardığını ve hizmette partizanlık olmayacağını dile getirerek sözlerine şöyle devam etti: “Biz nasıl belediye başkanı seçildiğimizde parti rozetimizi çıkarıp tüm halkımızın belediye başkanı olacağının sözünü verdiysek muhtarlarımızdan da bu şekilde yapmasını bekliyorum. Çünkü halka hizmetin asla partizanlığı olmaz. Felsefemiz ayrımcılık yapmadan eşit hizmet olacak. Kardeşlik ve uzlaşma hukuku içerisinde hareket edeceğiz. Bundan sonra tüm halkımızın ve tüm muhtarlarımızın emrindeyim.”

KIRSAL MAHALLE KONUSUNDA HAZİRAN AYINI İŞARET ETTİ 

Birçok mahalle muhtarının kendisine “Kırsal mahalle kalmak istiyoruz” talebinde bulunduğunu dile getiren Belediye Başkanı Balaban, bu konuda muhtarlara Haziran ayını işaret etti. Başkan Balaban konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Birçok mahalle muhtarımızın kırsal mahalle kalma konusunda bana talepleri oldu. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi ile bir çalışma yürütüyoruz. Kırsal mahalle kalmak isteyen muhtarlarımıza verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. Büyükşehir belediyemiz ile yaptığımız istişare neticesinde Haziran ayı içerisinde bu konu sağlanacak. Kırsal mahalle kalmak isteyen olacak.”

“BİZİMLE HER ZAMAN İLETİŞİM HALİNDE OLABİLİRSİNİZ 

Belediye başkanlığı koltuğuna oturmadan önce muhtarlara 7/24 saat telefonun açık olduğunu ve belediye başkanlığı döneminde de aynı şekilde olacağını söyleyen Başkan Balaban sözlerine şöyle devam etti: “Önceden nasıl muhtarlarıma telefonum 7/24 saat açıksa şimdi de öyle olacak. Belediye başkan yardımcılarımızın da telefonları muhtarlarımıza açık olacak. Muhtarlarımız görevlendirdiğimiz belediye başkan yardımcılarımız Mesut Doğan ve Emine Özge Arslan ile sürekli temas halinde olabilirler. Ayrıca 3 ayda bir muhtarlarımız ile bu tür toplantılar gerçekleştirerek sorunlarını yakından dinleyeceğiz. Muhtarlarımıza ve halkımıza olan borcumuzu ilmek ilmek ödeyeceğiz. Hiçbir muhtarımızın bize ulaşamama gibi bir durumu olmayacak.”

Konuşmaların ardından Başkan Balaban ve beraberindeki belediye başkan yardımcıları muhtarların taleplerini dinleyerek not aldı. Muhtarlarla ile gerçekleştirilen toplantı hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Yunusemre Belediyesi'nde ateş sönmüyor! İşte Çerçi'nin faturaları Yunusemre Belediyesi'nde ateş sönmüyor! İşte Çerçi'nin faturaları

Muhabir: Özkan ÇELİK