Manisa’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 109. yıldönümü kapsamında lise öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo büyük beğeni topladı.

150 Bin faizsiz evlilik kredisi ödeme tarihi belli oldu! 150 Bin faizsiz evlilik kredisi ödeme tarihi belli oldu!

Kentte, büyük zaferin yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde de oratoryo sahnelendi. Manisa Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan “Bizim Çanakkale” isimli oratoryo, izleyenlerden büyük beğeni alırken, zaman zaman duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Programa Manisa Valisi Enver Ünlü, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, Manisa protokolü ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşma yapan Manisa Valisi Enver Ünlü, “Cennet vatanımızın her bir karışı bu şerefli makama erişen şehitlerimizin kanıyla sulanmıştır” ifadeleriyle sözlerine başladı.

Türk milletinin istiklalinden ve özgürlüğünden asla taviz vermediğine dikkat çeken Vali Ünlü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün 109. yıldönümüne eriştiğimiz Çanakkale Zaferi de Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin mihenk taşlarından biridir. Çanakkale Savaşı yedi düvelin, kahraman milletimizin üzerine geldiği, buna karşılık Türk milletinin de aziz vatanımızın her karışında birlik olup düşmanın hayasızca akınına ‘dur’ dediği bir varoluş savaşıdır. Çanakkale, bizim için, namusunu çiğnetmemek için şehadete koşan Asım’ın neslinin sembolüdür. Çanakkale’de bir hilal uğruna çok güneşimizi kaybettik, ama karşılığında istiklalimizi ve istikbalimizi kurtardık.  Şu an bu salonda pırıl pırıl gözlerine baktığım sevgili gençler. Sizler dünümüzün sevinci, günümüzün inancı, yarınımızın övüncüsünüz. Yedi düvel, Çanakkale’de bize diz çöktürmek için var güçleriyle yüklendiler. Fakat biz, gökler ölüm indirirken bir an bile arkasına bakmayanların sayesinde kazandık. Bir tas hoşaf, bir kuru ekmek ile vatan müdafaası yapan ve yaşı siz sevgili gençlerin yaşına yakın on beşlilerin cesaretiyle kazandık. Mermisi bitince geri dönmek yerine süngüsünü takarak kurşunlara göğsünü siper edenlerin imanıyla kazandık. 

Vali Ünlü’nün konuşmasının ardından, Manisa Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan “Bizim Çanakkale” isimli oratoryo sahnelendi.

Muhabir: Ahmet ÜNSAL