İran'ın Suriye'nin başkenti Şam'daki büyükelçilik yerleşkesine düzenlenen saldırı ve İran’ın İsrail'e hava saldırısı düzenlemesi, İran-İsrail hattında tırmanan gerilimi beraberinde getiriyor.

Uzmanlar, yaptıkları değerlendirmede, "Birikimlerinize sahip çıkın, işler iyi bir yere gitmiyor!" uyarısında bulundu. İki senaryoyu masaya yatıran uzmanlar, İran'ın İsrail'i vurması veya fiziki bir çatışmanın yaşanmaması durumunda altın fiyatlarının alacağı seyri rakamsal olarak tahmin etti.

Ancak uzmanlar, söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığını vurguladı. Jeopolitik gerilimlerin piyasalarda direnç ve destek seviyelerinin olmadığını belirten uzmanlar, açıklamaların yönü belirlediğini ifade etti.

Bu asgari ücret teklifini işveren hariç herkes çok sevecek! Bu asgari ücret teklifini işveren hariç herkes çok sevecek!

Uzmanların tahminlerine göre, çatışma başlarsa ons altının 3 bin doları, iptal olursa 2 bin 200 doları görebileceği öngörüldü. Ancak yatırımcılara, panik yapmamaları ve birikimlerine sahip çıkmaları çağrısında bulunuldu.

Sonuç olarak, gün içinde ons altının 100 dolar, gram altının ise 140 lira gerilediği belirtilirken, yatırımcıların bu durumu dikkate alarak hareket etmeleri önerildi.

NOT: YATIRIM TAVSİTESİ DEĞİLDİR

Kaynak: Haber Merkezi