Manga'nın solisti Ferman Akgül ile Redd Grubu üyeleri ve sanatçı Aylin Aslım arasında olan gerginlik mahkemeye kadar gitti. Ferman Akgül kendisini siyasi bir figür olarak gösterip linçe maruz bıraktıkları iddiasıyla, Redd Grubu'nun üyeleri ve Aylin Aslım'a karşı manevi tazminat davası açtı.

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi, Ferman Akgül'ün 300 bin liralık tazminat talebini reddetti.

Davanın nedenleri arasında olarak görülen, Redd Grubu solisti Doğan Duru'nun ve gitaristi Güneş Duru'nun sosyal medyada Akgül'ü hedef alan paylaşımlar yatıyor. Ferman Akgül'ü siyasi bir oluşumla işbirliği içinde gibi göstererek kamuoyunda olumsuz bir algı yaratmaya çalıştığı iddia ediliyor.

Mahkeme tazminat talebini reddetti

Mahkeme, dava sürecinde her iki tarafın avukatlarını dinledikten sonra, Akgül'ün açtığı davanın reddine karar verdi.

FERMAN AKGÜL KİMDİR?

İbrahim Ferman Akgül, 25 Aralık 1979'da Ankara'da doğdu. Aslen Şarkışlalıdır. Ankara Anadolu Lisesi'nde okuduğu dönemlerde klasik gitar çalmaya başladı. Müzik ile tanışması 9 yaşında ailesinin aldığı piyano ile oldu.

1998'de Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ni kazandı ve çalıştığı ilk gruplarla bu dönemde tanıştı. İlk grubu Virgin Pulp adlı bir hardcore grubunda yer aldı.

 Daha sonra 'Colic' ve Özgür Can Öney'in de davulcusu olduğu 70'lik grupları ile beraber çalışmaya başladılar. 70'lik ile birlikte uzunca bir süre çalıştıktan sonra Cem Bahtiyar'ın da bas gitaristi olduğu Seven grubuna girdi ve bundan sonra da bir süre müziğe ara verdi.

Minikler trafik kurallarını uygulamalı öğrendi Minikler trafik kurallarını uygulamalı öğrendi

Özgür Can Öney’in daveti ile henüz yeni kurulmuş ve solisti olmayan bir grubun çalışmasına katıldı. 2001 yılının sonralarına doğru girdiği bu grubun adı yoktu. Daha sonraları grubun ismi Manga oldu.

maNga ismiyle 2004 yılında piyasaya sürdükleri ilk albümleri Türk rock tarihinin en başarılı ve en çok satan albümlerinden biri oldu. Bu albümle grup, Altın Plak da dahil olmak üzere çeşitli ödüller kazandı. maNga, 2005 ve 2009 yılları arasında Türkiye ve Avrupa’da tura çıktı. 2006 yılında ‘Bir Kadın Çizeceksin şarkısı’ FIFA06 soundtrack’inde kullanıldı.

Şarkıcı, 26 Şubat 2016'da ilk solo albümünün habercisi olan "İstemem Söz Sevmeni" parçasını, kendi kurduğu yeni "06 Records" şirketi aracılığı ile sevenleriyle paylaşmıştır. Ayrıca katıldığı bir radyo programında yeni bir single hazırlığı içinde olduğunu belirtmiştir. Akgül, 29 Temmuz'da Pascal Nouma ile düet yaptığı ikinci solo single'ı "Dırdır"ı hayranlarıyla buluşturmuştur. Halen maNga grubunda aktif solistlik çalışmalarını sürdürmektedir.

Muhabir: Özkan Çelik