Bilindiği üzere DC Comics, 2024 yılında yayınlanacak yeni filmleri ile vizyona girecek. Bu kapsamda DC evreni filmleri hayranları tarafından tekrardan izlenmeye başlandı. Peki DC filmleri hangi sırayla izlenmeli?  DC filmleri izleme sırası ve her birinin konularını paylaştık!

DC Filmleri Hangi Sırayla İzlenmeli?

DC filmleri çıkış tarihlerine göre izlense de kimi hayranlar hikaye kronolojisine göre izlemeyi tercih ediyor. Durum böyle olunca DC filmleri hangi sırayla izlenmeli sorusu kaçınılmaz oluyor.

DC filmleri izleme sırası kronolojik olarak aşağıdaki gibidir:

  1. Wonder Woman
  2. Wonder Woman 1984
  3. Man of Steel
  4. Batman v Superman: Dawn of Justice
  5. Suicide Squad
  6. Justice League
  7. Zack Snyder’s Justice League
  8. Aquaman
  9. Shazam
  10. Birds of Prey
  11. The Suicide Squad
  12. Black Adam
  13. Shazam! Fury of the Gods
  14. The Flash
  15. Blue Beetle
  16. Aquaman and the Lost Kingdom

Dc Filmleri Izleme Sirasi 1 2

1. Wonder Woman

DC filmleri izleme sırası kapsamında ilk film Wonder Woman olarak karşımıza çıkmaktadır. Wonder Woman, DC Comics karakterinden biridir. 2017 yılında ise bir süper kahraman filmi olarak vizyona girmiştir. Wonder Woman konusu ise aşağıda yer almaktadır:

Bir Amazon prensesi olan Diana, Themyscira adasında büyümüştür. Savaşçı olarak yetiştirilen Diana, yenilmemek üzere eğitilmiştir. Bir gün bir savaş uçağı Themyscria adasına düşer. Diana ise bu uçağın pilotunu kurtarır.

Pilot, dünyanın büyük bir savaş halinde olduğunu Diana’ya anlatır. Bunu duyan prenses, savaşa engel olmak için yola çıkar. Bu savaşta dünyayı kurtarmak için çabalayan Diana, ne kadar güçlü olduğunun farkına varır.

Güçlü bir kadın karakteri başrol yapan Wonder Woman, macera dolu hikayesiyle büyük ilgi toplamıştır. Bu sebeple filmin hayranları, ikincisini merakla beklemiştir.

2. Wonder Woman 1984

2020 yılında vizyona giren Wonder Woman 1984, ilk filmin devamı niteliğindedir. Ancak film, 1980'lerin ortasında geçmekte ve dünya yeni tehlikelerle karşı karşıya kalmaktadır. Diana varlıklı bir iş insanı olan Max Lord ve trajik bir olay sonucunda kötü birine dönüşen düşmanı Cheetah ile savaşmaktadır.

Dc Filmleri Izleme Sirasi 3

3. Man of Steel

Man of Steel diğer bir ifadeyle Çelik Adam, 2013 yılında yapılmış ve DC Comics karakterlerinden uyarlanmış bir süper kahraman filmidir. Bu kapsamda Çelik Adam filminin hikayesi, Superman karakterine dayanılarak hazırlanmıştır. Dolayısıyla film, dünyaca ünlü Superman karakterinin doğuşunu anlatmaktadır.

Başrol Clark, süper güçlere sahip bir çocuktur. Ancak bu güçleri nasıl kullanacağını bilmemektedir. Bir gün okul servisi bir kaza geçirir ve nehire uçar. Servisin içindekilerin ölmesine razı gelemeyen Clark, özel güçleriyle herkesi kurtarır. Böylece güçlerinin farkına varır ve farklı olduğunu anlar.

DC filmleri izleme sırası Superman’e gelmişken, vatandaş tarafından sıkça merak edilen bir diğer soruyu daha cevaplayalım…

Superman filmleri izleme sırası aşağıdaki gibidir:

  • Superman ve Köstebek Adamlar (1953)
  • Superman Pul Günü (1954)
  • Superman (1978)
  • Superman 2 (1980)
  • Superman 3 (1983)
  • Supergirl (1984)
  • Superman 4: Barış İçin (1987)
  • Superman Dönüyor (2006)
  • Çelik Adam (2013)
  • Batman VS Superman: Dawn of Justice(2016)
  • Justice League (2017)

Dc Filmleri Izleme Sirasi 4

4. Batman v Superman: Dawn of Justice

2016 yılında vizyona giren film DC’nin en ünlü kahramanları Batman ve Superman arasında geçmektedir. Superman güçlerinin farkına varmaya başladıkça adeta ne yaptığını şaşırır ve kontrolsüz bir şekilde hareket etmeye başlar.

Bu kapsamda dünya, nasıl bir kahramana ihitiyaç duyacağına karar vermeye çalışmaktadır. Superman’in ise insanlığın yanında mı yoksa karşısında mı olduğu oldukça merak edilmektedir. Bu süreçte Gotham Şehrinin koruyucusu, Batman'e karşı olan yeni bir savaşa davetiye çıkartır ve macera dolu hikaye başlar.

Dc Filmleri Izleme Sirasi 5

5. Suicide Squad

DC filmleri izleme sırası kapsamında Suicide Squad, oldukça popüler bir film olarak karşımıza çıkmaktadır. Suicide Squad 2016 yılında yayınlanmıştır. DC evreninde geçen bu film, hapishaneden çıkabilmek için büyük çaba sarf eden kötü kahramanları merkeze almaktadır.

Bu filmde dünyanın en tehlikeli takımını toplamak için, hapishanedeki süper güçlü kötü adamlar bir araya gelir. Devlet ise onları en güçlü silahlarla donatır ve gizemli bir suç örgütünü yenmeleri için göreve gönderir. Film aynı zamanda bir aşk hikayesi de anlatmaktadır.

Dc Filmleri Izleme Sirasi 6

6. Justice League

2017 yılında vizyona giren film, dünya için yeni bir tehlikenin ortaya çıkmasının ardından Batman'in süper kahraman ekibini bir araya getirmesini konu almaktadır. Bu kapsamda Batman, kötülüğe karşı koyacak süper güçlü bir ekiple birlikte savaşmaktadır. Çünkü dünyada ortaya çıkan bu kötülük, oldukça büyük bir tehlike arz etmektedir.

7. Zack Snyder’s Justice League

Justice League’nin devam filmi niteliğini taşıyan yapım 2021 yılında yayınlanmıştır. Filmin konusu ise aşağıda yer almaktadır.

Dünyanın büyük bir tehditle karşı karşıya kalmasının ardından, bu felakete karşı yeni bir meta- insan ekibi kurulacaktır. Ancak bu düşünüldüğünden zor bir hal almıştır. Çünkü süper kahramanlar öncelikle bazı aşamalardan geçmek zorundadır.

Bu kapsamda geçmişleriyle yüzleşmek ve ardından bir araya gelebilmek oldukça zaman alacaktır. Ancak bu aşamaların tamamlanması, dünyanın kurtarılması için geç kalınmış bir durum yaratabilme tehdidi içermektedir.

Zack Snyder’s Justice League filminde DC evreni kahramanları olan Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg ve The Flash bir araya gelmiştir. Ancak dünyayı kurtarmaya yetişebilecekler mi merak konusudur.

Dc Filmleri Izleme Sirasi 8

8. Aquaman

2018 yılında vizyona giren Aquaman adlı film, Arthur Curry karakterini merkeze almaktadır. Arthur Curry, Atlantis krallığının tek varisidir. Ancak Aquaman'in üvey kardeşi Orm, bu tahta geçmek istemektedir.

Ancak Arthur, hakkı olan mirasa sahip çıkmalı ve tahtı kazanmak zorundadır. Aksi taktirde sadece kendi hayatını değil, sevdiği kişileri de büyük bir tehlike beklemektedir. Aquaman Arthur’un Atlantis'i savunmak ve yönetimi ele geçirmek için girdiği mücadeleyi konu almaktadır.

9. Shazam

DC filmleri izleme sırası kapsamında Shazam, 9. sırada yer almaktadır. 2019 yılında vizyona giren Shazam filminin konusu ise aşağıdaki gibidir.

Shazam, sihirli sözcükleri söylediği an dünyanın en güçlü insanına dönüşen bir karakter olarak karşımıza çıkmaktadır. Diğer süper kahramanlara nazaran ölümlü olması, onu bu kapsamda farklı kılmaktadır. Gündelik hayat kargaşasında ömrünü geçiren Shazam, süper kahramana dönüştüğünde dünyanın güvenliği için mücadele vermektedir.

Dc Filmleri Izleme Sirasi 10 1

10. Birds of Prey

2020 yılında yayınlanan Birds of Prey, Harley Quinn karakterini başrol yapmıştır. Harley Quinn'in Joker ile olan büyük aşkının bitmesinin ardından, karanlık taraftan da ayrılmıştır. Quinn; Black Canary, Huntress ve Dedektif Renee Montoya ekibine katılmıştır. Bu ekip ise Cassandra Cain'i, kötü lord Black Mask'ten kurtarmaya çalışmaktadır.

11. The Suicide Squad

2021 yapımlı film, hapishaneden çıkmak için çabalayan kötü kahramanları odak noktası yapmıştır. Dizide geçen Belle Reve hapishanesi, ülkedeki en yüksek ölüm oranına sahip yerdir. Çünkü bu hapishanede, dünyanın en kötüleri cezalandırılmaktadır. Bu sebeple hapishaneden kurtulmak için her şey göze alınır.

Bu kapsamda Harley Quinn, Bloodsport, Peacemaker, Captain Boomerang, Ratcatcher 2, Savant, King Shark, Blackguard ve Javelin bir ekip oluşturur. Ardından ise ekip silahlandırılır ve düşmanlarla dolu Corto Maltese adasına bırakılır.

Kurulan ekibe Albay Rick Flag liderlik etmektedir. Ekibin her hareketlerini ise Amanda Waller izlemektedir. Bu kapsamda en ufak bir yanlış yapan ekip üyesi öldürülecektir.

Dc Filmleri Izleme Sirasi 10

12. Black Adam

2022 yılında vizyona giren Black Adam, anti- kahramandır. Neredeyse antik tanrıların gücüne sahip yeteneklere sahip olan Adam, binlerce yıl tutsak kalmıştır. Film ise, özgürlüğüne kavuştuktan sonra, neredeyse 5000 yıl önceki tanrıların gücüne sahip olan Black Adam’ın hikayesini konu edinmektedir.

13. Shazam! Fury of the Gods

İlk filmin devamı niteliğini taşıyan yapım, 2023 yılında vizyona girmiştir. Filmin konusu ise, aşağıdaki gibidir:

Sihirli kelimeleri söyledikten sonra süper kahramana dönüşen Billy ve diğer evlatlık çocuklar, tanrıçalara karşı mücadele etmektedir. Çünkü Atlas’ın kızları olarak bilinen intikamcı tanrıçalar, Billy ve çocukların güçlerini kendilerinden çaldıklarına inanmaktadır.

Bu sebeple Atlas’ın kızları, bir avuç çocuğa ve Billy’ye savaş açmışlardır. Billy ve ekibinin ise bu savaşı kazanıp kazanamayacağı oldukça merak konusudur.

Dc Filmleri Izleme Sirasi 14

14. The Flash

DC filmleri izleme sırasının 14.’sü ise, 2023 yılında yayınlanan The Flash olarak karşımıza çıkmaktadır. Film, annesinin ölümünü engellemek amacıyla geçmişe giden Barry Allen'yi konu almaktadır. Ancak bu yolculuk normal zaman içerisinde istenmeyen sonuçlara yol açmaktadır.

Barry zamanda yolculuk yaptığında, The Flash ile dünyaları çarpışır. Ancak Barry’nin annesini kurtarmak istemesi, geleceği değiştirmektedir.  General Zod, yok etme tehdidiyle geri dönmüştür. Bu kapsamda Barry, Batman'i emeklilikten vazgeçirmeye ikna etmek zorundadır.

Alıcı bulamadığı kitaplarını geri dönüşüme gönderdi Alıcı bulamadığı kitaplarını geri dönüşüme gönderdi

Gittikçe karmaşıklaşan olay örgüsü ise, izleyiciler tarafından oldukça ilgi çekmektedir.

15. Blue Beetle

2023 yapımlı bir diğer film de Blue Beetle’dır. Film konu olarak, Meksikalı bir genç olan Jamie Reyes'ı ana karakter yapmış ve onun hayatına odaklanmıştır.

Henüz ergenlik çağında olan Jamie Reyes, yakın arkadaşları Paco ve Brenda ile okuldan dönerken tuhaf bir böceğe denk gelir ve incelemek için eve götürürler. Ancak bu tuhaf böcek, gece olduğunda canlanır ve Jamie’nin omurgasına yerleşir.

Bu olayın ardından Jamie Reyes, güçlü bir kostüme sahip olur. Bu kostüm onun hızını ve gücünü artırmaktadır.  

Dc Filmleri Izleme Sirasi 16

16. Aquaman and the Lost Kingdom

DC filmleri izleme sırası kapsamındaki son film, 2023 yapımlı Aquaman and the Lost Kingdom’dır. Aquaman ve Kayıp Krallık olarak Türkçe’ye çevrilen film, Aquaman ve Orm’un hikayesini konu almaktadır.

Ancak ikili bu sefer düşman değildir. Dünyayı büyük bir felaketten kurtarabilmek için anlaşmazlıklarını bir kenara bırakıp, güçlerini birleştirmek zorunda kalmışlardır.

DC’nin Toplam Kaç Filmi Var?

Bilindiği üzere DC Comics, Time Warner'a bağlı Warner Bros.'ın alt kuruluşudur. Bu kapsamda sayısız film ve dizi üretmiştir. Dizi ve film severlerin ise aklına takılan soru ise DC evreninde kaç film var olmaktadır.

1951 yılında ilk filmini yayınlayan DC, 100’ü aşkın sayısız yapımı vizyona sürmüştür. Bu kapsamda net bir sayı verilemese de ulaşılan filmler neticesinde 1951’den bugüne 113 film çekilmiştir.

DC Animasyon Filmleri İzleme Sırası

DC, normal filmlerin yanı sıra, animasyon filmi de çekmektedir. Bu kapsamda vatandaş, DC animasyon filmleri izleme sırasını da oldukça merak etmektedir.

DC animasyonları izleme sırası ise aşağıdaki gibidir:

  • Superman: Doomsday
  • Justice League: The Flashpoint Paradox
  • Justice League: War
  • Son of Batman
  • Justice League: Throne of Atlantis
  • Batman and Robin
  • Batman: Bad Blood
  • Justice League Vs. Teen Titans
  • Justice League Dark
  • Teen Titans: The Judas Contract
  • Suicide Squad: Hell to Pay
  • The Death of Superman
  • Reign of the Superman
  • Batman: Hush
  • Wonder Woman: Bloodlines
  • Justice League Dark: Apokolips War

Muhabir: Özkan Çelik