Manisa’nın Yunusemre ilçesi Belediye Başkanı CHP’li Semih Balaban koltuğu AK Partili Mehmet Çerçi’den 1 milyar 200 milyon lira borçla devraldığını öne sürmüş ve Yunusemre Belediyesi’nin diğer 13 ilçe belediyesinin toplam borcundan daha büyük bir borçla karşı karşıya kaldıklarını söylemişti.

Öte yandan AK Parti’den CHP’ye geçen Manisa’nın merkez ilçelerinden Yunusemre Belediyesi makam odası ile sosyal medyada uzun bir süre gündem olmuştu. Makam odasına gelen konuklar, gözlerini altın görünümlü işlemelerden alamazken, bazı sosyal medya kullanıcıları bu durumu alay konusu etmeye başlamıştı.

Erdoğan Özel görüşmesinin detayları belli oldu! Erdoğan Özel görüşmesinin detayları belli oldu!

Özgür Özel’den ‘Yunusemre’ Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı bir canlı yayında Türkiye’nin gündemine oturan Yunusemre Belediyesi’nin makam odası ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Sadece 1 adet şöminenin fiyatının 1,5 milyon TL olduğunu belirten CHP Genel Başkanı Özel, “Benim ilçem Yunusemre… Mehmet Çerçi, Kamer Genç’in Fetullah Gülen için üstüne yürüyen kişidir. Hep ödüllendirildi. Onun makam odasını gördünüz. İstanbul’da Yıldız Sarayı gibi… Sadece bir tane şömine koymuşlar oraya, 1,5 milyon TL’ymiş. O şatafatın içinde oturan belediyenin 1,2 milyar TL borcu var. Yani sen 1,5 milyar para bırakırsın da makam odası da öyle olur. O zaman belki, ‘Gerek yoktu ama başkan da bak iyi yönetmiş, kendisi de birazcık şatafatı seviyormuş.’ dersin. Böyle şey olur mu? 1,5 milyar borç bırakıyorsun ve 50 tane makam odasına harcanacak parayla bir tane makam odası yaptırıyorsun. İşte o şımarıklık denen, kibir denen ve AKP’yi bir anda baş aşağı indiren şey bu. Millet bunları görüyor. Böyle adamları belediye başkanı yaparsan millet günü geldiğinde böyle bir tokadı atar sana…” ifadeleriyle önceki yönetimi ve AK Parti iktidarını eleştirdi.   

Kaynak: Haber Merkezi