Seçim sonuçlarına göre ilk kez 2. sıraya gerileyen AK Parti, ortaya atılan bilgilere göre bu durumu değerlendirmek ve halkın nabzını tutmak için farklı etnik ve sosyal gruplara kulak verecek. Bu kapsamda, 81 ilde sahaya inilerek emeklilerin de dahil olduğu çeşitli gruplarla görüşmeler yapılacak.

Özellikle emeklilerin yoğun olduğu bölgelerdeki oy değişimleri detaylı olarak analiz edilecek. Elde edilen veriler doğrultusunda AK Parti'nin yeni bir yol haritası belirlenecek ve parti yeniden güç kazanmak için gerekli adımlar atılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonuçlarını değerlendirirken öz eleştiri yapma sözü vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

Ferdi Zeyrek facianın eşiğinden döndü! İlk müdahaleyi eşi yaptı Ferdi Zeyrek facianın eşiğinden döndü! İlk müdahaleyi eşi yaptı

Partimizin organlarında mahalli idareler seçimlerinin neticelerini açık yüreklilikle değerlendireceğiz, öz eleştirimizi cesaretle yapacağız. Her zaman demokrasinin, sandığın tarafında yer aldık. Bugün de aynı sorumluluk duygusuyla hareket ediyor, milletin iradesinin üzerinde güç tanımıyoruz. Milletin sandıkta verdiği mesajları en isabetli, en objektif şekilde akıl ve vicdan terazimizde tartarak gerekli adımları mutlaka atacağız. 

Kaynak: Haber Merkezi